Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Kas teica ko-ko ko?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šis ir viens no vīriņa vismīļākajiem ēdieniem. Piebilde- šeit būs daudz griežamā…un noderēs labi uzasināts nazītis (man palīdz Fiskars nažu asinātājs).

Nepieciešams (2 pieaugušajiem,kārtīgai maltītei):
vistas fileja (4-5 gab)
Sojas mērce (4 ēdamkarotes)
Sīpoli (vidēji lieli- 5 gab)
Medus- 2 ēdamkarotes
Tomātu mērce (klasiskā vai saldā)
Kartupeļu ciete (3 ēdamkarotes)
Eļļa (puslitrs)

Pagatavošana:
Sagriežam vistas fileju šaurās strēmelītēs, liekam bļodā, uzlejam sojas mērci, apmaisām, 5 min ļaujam vistiņai savilkties sojas mērcītē, tad uzkaisam kartupeļu cieti un ar roku rūpīgi visu apmaisām, lai katrs gabaliņš vienmērīgi aplipis. Tikmēr mizojam sīpolus, griežam diezgan rupjos gabalos. Vok pannā (ekonomiskāk) vai dziļākā parastā pannā lejam eļļu, uzkarsējam un uzmanīgi liekam iekšā vārīties vistas gabaliņus. Kolīdz gabaliņš apvārās kraukšķīgs un zeltaini brūns, ar putu karotes palīdzību krejojam ārā (neļaujam pārvārīties melniem) un liekam uz šķīvja, kurā ieklāts virtuves dvielis (stingra papīra salvete)- lai eļļa notek un sasūcas salvetē.
Vistiņu cepam vairākos piegājienos- nevajag visu likt pannā vienlaicīgi, jo tādā gadījumā gabaliņi salips kopā. Kolīdz viss izcepts un liekā eļļa notecējusi salvetēs, nolejam no pannas lieko eļļu, atstājot pavisam nedaudz (apm. 2 ēdamkarotes), liekam sīpolus un ik pa laikam apmaisot nedaudz pacepam(lai sīploiņi paliek caurspīdīgi, bet ne brūni), tad pievienojam medu un tomātu mērci, apmaisam, lai viss viendabīgi sajaucas. Pieberam sezama sēkliņas, kā arī, ja ir vēlēšanās, nedaudz sāli vai pipariņu. Tad beram klāt izcepros vistas gabaliņus, pacepam visu 5 min, un gardums gatavs!
Ēd kopā ar rīsiem un svaigiem dārzeņiem. Dārzeņus var izmantot kā garnīru (dekorējumu)
Labu apetīti!

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu