Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Cepetis ar dzērveņu mērci

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
Cepetim:

1-1,3 kg cūkgaļas kakla karbonāde

Marinādei:

1 liels, sulīgs apelsīns

1 liels sīpols

2-3 daiviņas ķiploka

3 ēdamkarotes medus

Nedaudz eļļas

Sāls, pipari

Dzērveņu mērcei:

~500 g dzērveņu

~200 g sarkanvīna

3 ēdamkarotes medus

4 daiviņas ķiploka

Pagatavošana:
Izspiež no apelsīna sulu, tai pievieno sakapātus sīpolus, smalki sagrieztus ķiplokus, piparus, nedaudz (~1-2 ēdamkarotes) eļļas. Gaļu ierīvē ar sāli un liek sagataotajā marinādē. Gaļa jāmarinē aptuveni vienu diennakti, laiku pa laikam gaļu apgrozot un apslakot ar marinādi.

Tad gaļu liek uz cepešpannas (var izmantot cepamos maisus) un ~180-200 grādu temperatūrā cep 1,5-2 h (atkarībā no tā, cik biezs ir gaļas gabals).

Tad var ķerties pie mērces gatavošanas. Katliņā ber noskalotas dzērvenes, pārlej ar sarkanvīnu, pievieno saspiestu ķiploku. Uzvāra (līdz sāk burbuļot) un tad uz mazākas uguns vāra aptuveni 10-15 minūtes. Katlam labāk uzliec vāku, jo dzērvenes karstumā sprāgs. Tad pievieno medu un vāra vēl aptuveni tikpat ilgi. Tad visu lej sietā un izspiež. Pasniedzot gaļu, pārlej to ar šo skābeni kreptīgo mērcīti!

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu