Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pašas cepta siera maize

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
25 g svaigais raugs
ap 500g milti
1 ola
250ml piens
2 ēd.k skābais krējums
30g izkausēts sviests
ap 150g rīvēts siers, man bija vairāk
2 ēd.k cukurs
2 tēj.k sāls

Pagatavošana:
Pusi piena uzsildam, pievienojam raugu, izmaisam, pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus, izmaisam, apsedzam trauku ar salveti un atstājam siltā vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņemam palielu, jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
Miltiem pievienojam pārējo cukuru, sāli, pievienojam uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisam, izmīcam mīklu, ja nepieciešams pievienojam vēl miltus.

Liekam traukā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.
Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu, apsmērējam ar sakultu olu, iegriežam strīpas un pārkaisam ar sezama sēkliņām. Cepam 180 grādos 25 minūtes. Līdz maize skaisti brūna. Ļaujam atdzist un tad sagriežam.
Maize sanāk ļoti mīksta, maiga un garda!

Dalīties.

Atstāt Ziņu