Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Brīvdienu noskaņās- gaileņu sacepums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaileņu un beku šogad mežā daudz. Ja arī tu esi bijusi sēņot un tagad domā, ko no tām pagatavot, ieteikšu recepti, ko par labu esam atzinuši manas ģimenes locekļi. Garšo pat man, kas ceptas gailenes un bekas (mērcē) tradicionāli neēd!

Nepieciešams*:
10 vidēja lieluma kartupeļu
2 vistas filejas
500 g gaileņu (droši vien var būt arī bekas)
1 vidējs sīpols
250 ml saldais krējums
2 olas
100 g siera (vēlams kūstoša)
Sāls
Iecienītas garšvielas
Sviestas vai margarīns
eļļa

Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus un sagriež tos apaļās ripiņās. Sagriež smalkās strēmelītēs vistas fileju. Notīra un sagriež gailenes (vai bekas), sasmalcina arī sīpolu. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un apcep (ne pilnīgi izcep) kartupeļus, kam pievieno nedaudz sāls. Kamēr apcepas kartupeļi, ņem karstumizturīgu cepamtrauku un ietauko to ar nedaudz sviesta vai margarīna. Tad traukā pa pamatu izkārto apceptos kartupeļus. Nākamo pannā apcep (lai izkarst) vistas fileju, kurai pievieno nedaudz garšvielu un sāls. Kad vistiņa izkarsusi, to kārto cepamtraukā virs kartupeļiem. Tad pannā apcep gailenes un sīpolus. Kad tie gatavi – kārto traukā virs kartupeļiem un vistas. Tad bļodiņā sakuļ olas, kam pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. To pārlej gaileņu kārtai. Visu liek uzkarsētā cepeškrāsnī (180-200 grādi) uz 15-20 minūtēm.

Kad izņem no cepeškrāsns, ļauj sacepumam nedaudz atdzist. Tad to pasniedz brašajiem gaileņu lasītājiem. 

* nepieciešamais produktu daudzums atkarīgs no trauka, kurā tiks gatavots; šeit minu sastāvdaļu daudzumu attēlā redzamajam cepmatraukam (4-6 porcijām)

Dalīties.

Atstāt Ziņu