Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Pagatavo kuskusu ar gailenēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ita Lase SievietesPasaule.lv lasītājām iesaka pamēģināt un pagatavot kuskusu ar gailenēm. Tas aizņems vien 15 minūtes! Lai labi garšo! 

Nepieciešamās sastāvdaļas (2 porcijām):
1 glāze kuskuss (cieto kviešu putraimi, faktiski – sīki makaroni)
½ glāze sagrieztu gaileņu (kad nav sezona, var ņemt šitaki)
¼ – ½ sarkanās paprikas
šķipsniņa kumina un malta koriandra
daiviņa ķiploka
sauja rozīņu
6-8 žāvētas aprikozes
2 glāzes dārzeņu vai sēņu buljona
½ glāze svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
sauja mandeļu skaidiņu
1 ēdk. sviesta un 1 ēdk. augu eļļas

Pagatavošana:
Katlā izkausē sviestu, pielej eļļu, pievieno kuminu, koriandru un dažas sekundes apcep, tad pievieno veselu ķiploka daiviņu, sīki sagrieztu papriku un gailenes. Apcep un pasautē, līdz iztvaiko viss šķidrums no sēnēm. Pievieno rozīnes, sīkāk sagrieztas aprikozes, kus-kus. Apmaisa, pielej buljonu, pieliek zaļos zirnīšus, uzliek vāku un vāra 3-5 minūtes. Pārkaisa mandeles, uzliek vāku, noņem no uguns un zem vāka ļauj uzbriest vēl 5 minūtes. Vakariņās ēd kopā ar svaigu dārzeņu salātiem; pusdienās tam visam klāt vēl var pasniegt siera šniceli: apvārtīt pienā un rīvmaizē Tējas siera, Mālpils siera vai Talsu rituļa šķēli un strauji apcept uz pannas no abām pusēm

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu