avasarī patiešām kārojas pēc kaut kā svaiga un zaļa. Šī recepte pārsteidz ar to, ka ir svaiga, turklāt arī bezgala ātri pagatavojama. To gatavojot virtuvē nebūs jāpavada ilgāk par 20-30 minūtēm.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Nepieciešams (3 porcijām):
3 mazie cukīnī
250-300 g izlobītu tīģergarneļu
2 daiviņas ķiploka
3 ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas
100 ml ūdens (var lietot arī baltvīnu)
olīveļļas
citronpipari
sāls
svaigi maurloki
Pagatavošana:
Cukīnī nomazgā, nomizo un ar speciālas rīves vai griezēja palīdzību sagatavo cukīnī nūdeles vai spirālēs. Sasmalcina vai izspež ķiplokus. Liek uz pannas sakarsētā eļļā, kur pievieno arī sarkano piparu pulveri, citronu sulu, citronpiparus, sāli. Ļauj pasautēties. Pievieno izlobītas tīģergarneles. Kad garneles no abām pusēm apsautētas, pievieno cukīnī nūdeles un pārlej ar ūdeni. Ļauj visam nedaudz pasautēties. Karstie salāti ir gatavi, kad nūdeles ir viegli apsautējušās, bet tajās vēl nav zudis kraukšķīgums.