Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ceptas bietes? Jā, un ļoti garšīgas!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai gan dārzeņi visdažādākajās variācijās ir mūsu ģimenes ēdienkartes pamatu pamats, tomēr bietes cepusi vēl nebiju. Biešu zupas un salāti – ar to aprobežojās mūsu biešu lietošana. Līdz vienai dienai, kad izmēģināju tās uzcept. Un tagad brīnos,kādēļ šādi gatavotas tās jau sen nav mūsu ikdienas ēdienkartē? Ļoti, ļoti garšīgi! Turklāt arī bērni novērtēja. Un, ja bērns vaicā – vai var dabūt vēl?, tas ir labs rādītājs un droša zīme mammai, ka šādu ēdienu var gatavot vēl.

Sastāvdaļas:
3–4 vārītas vidēja izmēra bietes
(bietes, protams, var cept arī svaigas, taču rudens pusē, kad tās jau izaugušas brangas, es labāk tās pirms tam novārītu, būs mīkstākas. Jaunās bietītes vasarā – tās gan, jā, uzreiz cepeškrāsnī, bez vārīšanas)
2– 3 ķiploka daiviņas
tava iecienītā augu eļļa cepšanai
sāls
pēc izvēles – garšaugu maisījums (es lieku raudenes zariņus, var arī timiānu utt.)

Gatavošana:
Iepriekš novārītas un atdzesētas bietes sagriež aptuveni 1 -1,5 cm biezās šķēlēs. Bļodā ielej pāris ēdamkarotes eļļas, iespiež ķiplokus ar ķiplokspiedi un ieber garšvielas, samaisa. Tad tajā liek iekšā biešu šķēles, apviļā un ļauj kādas 10 minūtes eļļai ar garšvielām sasūkties bietēs. Liek uz cepešpannas un iekšā cepeškrāsnī. Cep kādas 15 minūtes 200 grādos. Un gardas vakariņas gatavas!

Dalīties.

Atstāt Ziņu