Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Brokoļu biezenis ar zemeņu mērci un ķirbja pankūkām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

eparastu ēdienu recepšu konkursam iesūtījusi Nataša. Izmantotie produkti- brokoļi, āboli, zemenes, ķirbji un banāni. Izklausās daudzsološi, vai ne?

Sastāvdaļas biezenim:
Brokoļi
Āboli
vaniļas cukurs
medus
zemenes
kokosriekstu piens

Ķirbja pankūkām:
250g ķirbis
1 banāns
300ml ūdens
šķipsniņa sāls
1 ēd.k cukurs
1/2 tēj.k soda
2 ēd.k eļļa
6 ēd.k kukurūzas ciete
ap 100-150 milti,tā lai mīkla skaba krejuma konsistencē

Gatavojam:

Ābolus nomizjojam, sagriežam, liekam katliņā kopā ar brokoļiem. Proporcijas aptuveni 1:1. Pielejam pavisam nedaudz ūdeni. Sautējam zem vāka līdz viss pašķīst.

Sablenderējam. Pievienojam nedaudz kokosriekstu pienu.

Izlaižam caur sietiņu. Pēc garšas liekam vaniļu un medu.

Zemenes sablenderējam kopā ar medu.

Cepam pankūkas,ko patiesībā daram pirms biezeņa vārīšanas.

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos. Liekam cepamtraukā, apsedzam ar foliju. Cepam cepeškrāsnī ap 15 minūtēm līdz mīksts.

Ķirbi sablenderējam kopā ar banānu, tad pielejam ūdeni. Pieberam sāli, cukuru, sodu, cieti, saputojam. Pievienojam miltus tik daudz, lai mīkla ir bieza kā skābais krējums-bieza, bet tekoša. Ļaujam mīklai atpūsties, kaut var arī cept uzreiz.

Pannu viegli iesmērējam ar eļļu un lejam mīklu planā kārtiņā.Cepam no abam pusēm.

Tā kā sastāvā nav olas, tad mīkla ir ļoti maiga, tādēļ ļoti prātīgi jāgriež riņķī pankūkas. Gala rezultātā- aromātiskas, gardas pankūkas.

Šķīvī kārtojam brokoļu biezeni kopā ar zemeņu mērci. Pasniedzam ar pankūkām.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu