Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pildītas baklažānu laiviņas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ukīnī, kabači un baklažāni – vasaras ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa. Lūk, pildītu baklažānu laiviņu recepte no Sabīnes Uzares-Brēdiķes krājumiem.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
400 – 500g maltas cūkgaļas
2 baklažāni
3 ķiploka daiviņas
2 nelieli sarkanie sīpoli
2 nelieli tomāti
1 liels burkāns
rozmarīns (šeit tika izmantots kaltēts)
1 tējk. adžikas (stipras)
sāls
dilles
loki
Džiugas cietais siers
Fetas siers
saldais krējums

Pagatavošana:
Baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm, ar karoti izgrebj mīkstumu (turpmākajā gatavošanas procesā būs nepieciešamas 1 baklažana mīkstums). Baklažānu laiviņas sadursta ar dakšiņu un izliek uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Uzkarsē wokpannu (protams, der jebkura panna, šī man vienkārši mīļāka), ielej olīveļļu un iespiež tajā 3 ķiploka daiviņas, nedaudz apmaisa un liek cepties malto gaļu. Kad tā jau apcepusies (bet ne zeltaina) klāt liek sīpolus, nedaudz pasautē un pievieno sasmlacinātus baklažana mīkstumus, sarīvētu burkānu un kubiņos sagrieztus tomātus, adžiku un sautē visu, kamēr gatavs un krāsains. Sāli pievieno pēc garšas. Kamēr wokpannā sautējas pildījums, saprotu, ka īstam vecim nepietiks tikai ar laiviņu 🙂 un sagriežu 4 daļās mazos, jaunos kartupelīšus, izkārtoju pannā apkārt baklažaniem, apsmidzinu ar olīveļļu un pārkaisu ar nedaudz sāls. Kad pildījums gatavs, liekam to iekšā laiviņās. Man daudzums izdevās perfekts – nekas nepaliek pāri. Kad viss salikts, pārber vēl visu ar rozmarīnu, pāris diļļu bārkstīm un lociņiem. Pārliek pāri foliju un sakniebj visus stūrus un maliņas kopā, lai sūt cepeškrāsnī. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Pēc tam noņemam virsējo foliju, pārbera, cik vien sirds kāro, cieto sieru un uzliek pāris gabalus fetas uz katras laiviņas. Šajā brīdī apkārt laiviņām uzleju arī pāris ēdamkarotes saldā krējuma (mums garšo mērcītes). Liek pannu vēlreiz cepeškrāsnī uz aptuveni 15 minūtēm 210 grādu temperatūrā, lai apbrūninās. Grādus un cepšanas ilgumu gan iesaku izvēlēties atbilstoši savas krāsns untumiem!

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu