Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Dažādo sēņu pagatavošanas veidus!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tie, kas ir sēņojuši zina, ka tā ir lieliska atpūta, kas vijas ar azartu un patīkamu nogurumu. Vislielākais prieks,  protams, ir par pilnajiem groziem, ko ar lepnumu nest mājās. Tas viss ir skaisti, bet ko tad darīt ar sēņu kalniem? Mazliet kā ierasts, apēdam mērcē, mazliet iemarinējam…ko vēl? Lūk, tev dažās garšīgas receptes. Steidz izmantot sēņu laiku un pagatavo ko garšīgu.


SĒŅU KRĒMZUPA AR CIEDRU RIEKSTIEM

Sastāvdaļas:
600g dažādas sēnes
600ml ūdens
100ml sauss baltvīns
100g bekons
100ml saldais krējums 35%
2 ēd..k ciedru rieksti
4 timiāna zariņi
3 ēd.k. sviests
sāls
svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Sēnes iztīrīt, lielākās sagriezt, mazākās atlikt (apm. 100g)Sīpolu nomizot un smalki sagriezt. No timiāna noplūkt lapiņas. Katlā uzkarsēt 1 ēd.k. sviesta un apcept tajā sīpolus, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pievienot sēnes, timiānu un cept, kamēr sēnes sāk izdalīt šķidrumu.
Pieliet ūdeni un vīnu, uzvārīt, samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt apmēram 15 min.

Riekstus apcept pannā bez eļļas līdz tie kļūst brūni. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā atliktās sēnes un bekonu.
Zupai pievienot saldo krējumu un sablendēt.

Zupu pasniegt ar apceptām sēnēm,
bekonu un ciedru riekstiem.

SĒŅU PANKŪKAS

Sastāvdaļas:
600g sēnes
4 maizes šķēles
80g Edama siers
1 ola
1 olas dzeltenums
2 ķiploka daiviņas
pētersīļi
sāls, svaigi malti pipari
eļļa
Mērcei:
1 sīpols
200g krējums
1 citrons
sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.

No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.

Sēnes notīrīt un smalki sagriezt.
Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.

Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu,
zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus.

Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no
katras puses.

Pankūkas pasniegt siltas ar krējuma mērci.

BROKASTU SENDVIČS AR SĒNĒM

Sastāvdaļas:
200g sēnes
4 maizes šķēles
2 olas
100g siers
100g bekons
1 ēd.k. sviests
sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Sēnes notīrīt, lielākās sagriezt, mazākās atstāt kā ir. Bekonu sagriezt mazākos gabalos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sēnes un bekonu, apm. 5 min.

Sakult bļodā olu un apviļāt tajā maizi.
Apcept pannā no abām pusēm.

Sieru sarīvēt. Uz vienas maizes šķēles liek rīvētu sieru un sēnes ar bekonu, apsedz ar otru maizes šķēli.

Dalīties.

Atstāt Ziņu