Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Sēņu soļanka – kā salāti un piedeva zupai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tā kā pēc brīvdienu lietus atkal sākušas augt sēnes, Ina iesūtījusi recepti sēņu soļankai. Ziemā to var ēst gan kā siltos salātus, gan izmantot sēņu zupai.

Inas sēņu soļankas recepte:
Nepieciešami burkāni, tomāti, sīpoli, sēnes, dilles, pētersīļi (pēc vēlēšanās), eļļa, sāls, pipari. Dārzeņu un sēņu attiecība atkarīga pēc vēlēšanās un tā, cik daudz tie pieejami. Es parasti burkānus un sēnes ņemu aptuveni vienādās attiecībās. Vispirms novāra sēnes, tās nomērcē un atdzesētas sagriež nelielos gabaliņos. Iepriekš novāra arī burkānus (tiem jābūt vēl nedaudz kraukšķīgiem), nomizo un sagriež ripiņās vai kubiņos. Tad lielā pannā (vai katlā) uzkarsē eļļu, kurā apcep iepriekš sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli jau apcepušies zeltaini, pievieno sagreiztās sēnes un burkānus. Tad pievieno sagrieztus (ar mizu vai bez) tomātus. Visu vāra aptuveni 10-15 minūtes. Vārīšanās laikā var pievienot sasmalcinātas dilles, pētersīļus, sāli un maltos piparus. Ja nepatīk tomātu skābums, maigākas garšas panākšanai var pievienot nedaudz cukura. Ja gribas nedaudz kreftīgāku garšu un arī krāsu, var pievienot arī nedaudz tomātu mērces. Kad soļanka savārījusies, to pilda iepriekš cepeškrāsnī izkarsētās burciņās. Kad burciņas piepildītas, tās aizvāko, atdzesē un var nest pagrabā. Ziemā to var sildīt un pasniegt gan kā sautējumu vai karstos salātus vai arī izmantot sēņu zupas pagatavošanai (tad tikai jāpievieno kartupeļi).

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu