Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Patisoni savā sulā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

luži nejauši šajā vasarā uztaisīju šādus salātus tūlītējai ēšanai, un tie man tā iegaršojās, ka nolēmu pagatavot arī ziemai.

Patisonus nomazgā. Lielākiem izņem mīkstumus. Bļodā patisonus sagriež šķēlēs un šķēles vēl šķērsām uz pusēm. Var arī vēl sīkākos gabaliņos. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, smalkos piparus, sīki sagrieztu baziliku, sīki sagrieztus ķiplokus, pielej 9 % etiķi. To visu pievienoju pēc garšas. Apmēram uz 2 kg patisonu (pirms mīkstumu izņemšanas), 1 ēdamkarote sāls,  1 ēdamkarote cukura, tējkarote piparu, etiķis pēc garšas, 1 ķiploks, baziliks pēc vēlēšanās.

Dalīties.

Atstāt Ziņu