Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Marinēti kāposti ar kanēli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šādi kāpostus pirmo reizi pagaršoju pie krustmātes un nu esmu iesākusi pagatavot katru gadu arī savai ģimenei. Pamēģiniet arī jūs!” savdabīgu recepti konkursam “Gatavojam krājumus ziemai!” iesūtījusi Anna.

Vajadzēs:

-kāpostus
marinādei:
-1.l ūdens  
-5.ēd.k cukura
-1.ēd.k sāls
-melnie apaļie pipari
-šķipsniņuķimeņu
-pustējkarote kanēļa
-krustnagliņas (5gab)
1.ēd.k etiķa esences-70%

Pagatavošana:

1) sagriežam kāpostus un liekam iekšā burkās, nedaudz saspiežam
2) taisam katliņā marinādi-liekam visu iekšā izņemot esenci, kad uzvāras lejam klāt esenci
3) marinādi lejam burciņās
4) gatavas burciņas liekam katlā karsēties apmēram 20-25.min. karstā ūdenī, bet ne vārošā
5) ņemam āra, skrūvējam vāciņus ciet, un griežam otrādāk, skatāmies lai netek garām marināde!
Otrā dienā varam nest uz pagrabu un ziemā mieloties ar gardajiem kāpostiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu