Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Marinētas bietes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1kg bietes novāram līdz gatavas, atdzesējam, nomizojam, sagriežam vai sarīvējam pēc vēlēšanās.

Sagatavojam marinādi:
Uz 0,8 litriem ūdens pievienojam 1,5 ēd.k sāli 2 ēd.k cukuru,3 lauru lapas, 5 krustnagliņas, 5 melnos piparus, uzvāram, nokāšam, pievienojam 9 ēd.k etiķi (9%) un 1 ēd.k eļļu.

Bietēm pievienojam marinādi,izmaisam un liekam burciņās,pašā augšā uz bietēm uzliekam pāris gredzenus sīpolus. Burciņu piepildam līdz pašām malām ar marinādi, lai visas bietes būtu šķidrumā. Aizvākojam, apgriežam burciņas otrādi, lai dziest.
Atdzisušas nesam uz pagrabu.


Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

Dalīties.

Atstāt Ziņu