Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Vēsmas recepte tomātiem želejā

Pinterest LinkedIn Tumblr +


an tomātu sezonas pašā karstumā, gan arī sezonas izskaņā tomāti želejā ir labs risinājums, kā iztērēt lielu daudzumu tomātu. Šo recepti mums piedāvā Rito virtuves rīku testa dalībniece Vēsma. Viņa testēšanai ieguva gan dārzeņu mizotāju komplektu, Tescoma rievoto dārzeņu griezēju, kā arī rīvi griešanai šķēlēs. Testa mērķis bija pārbaudīt šo virtuves rīku noderīgumu konservēšanas procesā.

Nepieciešams (proporcijas atbilstošas 1l burkas tilpumam):
tomāti
sīpoli
2 lauru lapas
6 melnie pipari
1/2 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
4 ēdamkarotes 9% etiķa
4 tējkarotes želantīna
0,5 l ūdens

Pagatavošana:
Traukā ieberam želantīnu un aplejam ar ūdeni, lai uzbriest (te jāvadās pēc katra ražotāja sniegtajiem briedināšanas norādījumiem). 

Tīrās, izkarsētās burkās ielieku lauru lapas, melnos piparus un sakārtoju kārtām tomātus un šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Tomātus atkarībā no to lieluma vai nu griežu šķēlītēs vai arī uz pusēm, ķiršu tomātiņus lieku veselus.

Katliņā tiek uzvārīts ūdens, pievienots sāls, cukurs un etiķis. Tad tiek pievienots uzbriedināts želantīns un viss tiek maisīts maisīts līdz želantīns izšķīst. Marinādi nevāra. Ar gatavo marinādi pārlej tomātus.

Pēc tam burciņas liek karsēties, puslitra burkas karsēju 10 minūtes. Pēc karsēšanas burkas aizvāko un istabas temperatūrā atdzesē, lai sarec. Burkas ar vāciņiem uz leju nevajag gāzt. Lai želeja labāk sarecētu, atdzisušas burkas ielik ledusskapī. Vēlāk aiznes uz pagrabu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu