Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!
Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!
Sastāvdaļas (4 porcijām):
1 kg bumbieri
1 gab. kanēļkoka miza
1 tējk. vaniļas cukurs
1 gb. citrons
300 g cukurs
500 ml ūdens
Pagatavošana:
- Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.
- Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
- Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko.
- Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.
Ieteikums!
Sīrupam var pievienot arī Santa Maria karstvīna garšvielu maisījumu.