Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Inas marinēto sēņu recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Salasītās sēnes lieku katliņā un vāra apmēram pusstundu. Pēc tam izleju izlietnē un ar aukstu ūdeni noskaloju. Pēc tam aukstā ūdenī sēnes mērcēju 2 reizes pa 3 stundām. Beigās vēlreiz noskaloju aukstā ūdenī. Caurdurī notecinu lieko šķidrumu. Sēnes pēc tam lieku katliņā. Katliņā atkarībā no sēņu daudzuma marinēšanai uz 1 litru ūdens pievienoju:

2 ēdamkarotes sāls,
1 – 2 ēdamkarotes cukura
1-2 ēdamkarotes etiķa esences vai 2-4 ēdamkarotes 9 % etiķa)
10 melnos piparus,
5 krustnagliņas,
2 lauru lapas
ēdamkaroti sakapātu diļļu lapiņu,
2 daiviņas ķiploka ( ja lieku krustnagliņas tad ķiploku nepievienoju).

Sēnes šajā marinādē vāru 15 minūtes.

Sagatavoju tīras burciņas. Pēc noņemšanas no uguns sēnes ar visu šķidrumu pildu burciņās un aizvākoju. Aizvākotās burciņas apgriežu ar vāciņiem uz leju un ļauju tām atdzist.

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu