Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Eksotika virtuvē – tadžina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Māksliniece, veikala Muhamors saimniece Dace Draveniece stāsta par marokāņu izcelsmes sautējamo trauku tadžinu un rāda, kā pagatavot tajā gardu vistas sautējumu.

Dace tadžinā gatavo ēdienu jau vairākus gadus, un pēdējo gadu laikā mēģina šos traukus ieviest arī Latvijā. Viņa tos veido no īpaša “termoshock” keramikas materiāla un tirgo savā veikaliņā Muhamors. Tadžinas kļūst arvien populārākas, jo ēdiens šajā traukā izsautējas lieliski. Stundas laikā, neko nemaisot, gaļa un dārzeņi kļūst mīksti un sulīgi, nezaudējot ne savas vērtīgās minerālvielas un vitamīnus, ne krāsu un formu. Un tas viss pateicoties tadžinas īpašajai formai: kad tā ir uz sildvirsmas, sakarst apakša, bet augšgalā ir vēss – līdz ar to karstais gaiss trauka iekšpusē visu laiku rotē, tāpēc ēdiens top vienmērīgi gatavs, nepiedeg un tam nevajag liekas taukvielas.

Kā lietot tadžinu?

Tadžinu var likt uz visām sildvirsmām – gan gāzes, gan elektriskās un, protams, uz oglēm, tikai jāievēro, ka tā jāliek uz mazas uguns, nevar šķīvi novietot uz atklātas liesmas, tas kā jau māls var saplīst. Ja mājās ir keramiskā plīts, jāatceras, ka tadžinas šķīvis jākarsē pamazām, uz gāzes plīts savukārt trauks jākarsē uz mazas/vidējas liesmas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu