Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Ievārījums ar bērnības garšu. Jauns pielietojums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

evārījuma burkā iemērkts pirksts, pēc zemenēm smaržojoša buča, brūkleņu rūgtenā saldme un uz pannas čurkstoša asinsdesa, sarkana ievārījuma tērcīte uz balta plombīra bumbas. Ievārījums ir viens no visvieglākajiem veidiem kā stikla burciņā paslēpt gabaliņu no vasaras. Daudziem visgardākās bērnības atmiņas saistās tieši ar ievārījuma vārīšanas laiku, saldi tvanojošo aromātu virtuvē, steidzīgiem mātes vai omes soļiem, uz galda sarindotām sterilām burciņām un bērnu iecienīto gardumu – čauganajām ievārījuma putām, kas nosmeltas ar lielo pavārnīcu. Ziemas vakari nav iedomājami bez gardas tējas ar ievārījumu.

Tagad savu vasaras un bērnības garšu iespējams atrast arī veikalu plauktos. Latvijas uzņēmums Milda KM savu produktu klāstu papildinājis ar pieciem gardiem ievārījumiem, kuri pagatavoti pēc tradicionālas receptūras.

Uzņēmums Milda KM Latvijas iedzīvotājiem ir pazīstams kā dažādu konservu, majonēžu un tomātu mērču ražotājs. Labas garšas cienītājiem Milda KM piedāvā vairāk kā 130 dažādus produktus. Turklāt lielākā daļa no šiem produktiem rotāti ar zaļās lapiņas simbolu, kas ir apliecinājums tam, ka produkts ir dabīgs un nesatur mākslīgos konservantus.

Mildas KM ražotie zemeņu, brūkleņu, ķiršu, upeņu un aveņu ievārījumi gatavoti tikai no svaigām, kvalitatīvām ogām un cukura. Ievārījumu gatavošanas procesā nav izmantoti ne biezinātāji, ne konservanti, līdz ar to saglabāts to dabiskais aromāts un konsistence.

Šie ievārījumi plaši tiek izmantoti dažādu konditorejas izstrādājumu un desertu gatavošanā. Tos lieto kopā ar maizes izstrādājumiem, kā arī izmanto dažādu dzērienu saturā. Ievārījumus var izmantot kā mērci pie dažādiem otrajiem ēdieniem, sieriem vai salātiem, izceļot ēdiena garšas nianses. Kopš senatnes ievārījumi tiek izmantots kā ārstniecības līdzeklis. Aveņu ievārījums pie tējas palīdz tikt galā ar augstu temperatūru, ķiršu ievārījums mazina klepu, bet upeņu ievārījums stiprina imunitāti.

 

Zaļie salāti ar aveņu mērci
Nepieciešams:
Paprāva sauja lapu salātu
1 neliels gurķis
4-5 vidēji redīsi
10 ķiršu tomātiņi
1 vidējs sīpols
3 tējkarotes Mildas aveņu ievārījuma
3 ēdamkarotes balzamiko etiķa
3 tējkarotes olīveļļas
Sāls, zaļumi

Pagtavošana:
Salātus saplucina pievieno ripiņās sagrieztu gurķi, redīsus, sīpolus un četrās daļās sagrieztus tomātiņus. Pievieno sasmalcinātas dilles. Aveņu ievārījumu samaisa ar eļļu un balzamiko etiķi. Pēc garšas pievieno sāli. Pagatavoto mērci iecilā salātos.

 

Jogurta, ķiršu un rupjmaizes kārtojums
Nepieciešams:
100 g Mildas ķiršu ievārījuma
50 g rudzu maizes rīvmaizes
100 g bezpiedevu jogurta
Šokolāde 


Pagtavošana:
Deserta traukā vai stikla glāzē kārtām kārto rupjmaizi, ķiršu ievārījumu un bezpiedevu jogurtu. Pāri pārkaisa rīvētu šokolādi.

 

Zemeņu-saldējuma kokteilis
Nepieciešams:
250 g plombīra saldējuma
200 ml piena
100 g Mildas zemeņu ievārījuma

 

 


Pagtavošana:
Visas sastāvdaļās liek dziļā traukā un saputo ar mikseri vai blenderi. Lej glāzēs un pasniedz ar salmiņu.

 

 

Sildošs upeņu dzēriens ar ingveru, čili un laimu
Nepieciešams:
2 ēdamkarotes Mildas upeņu ievārījuma
3 plānas šķēlītes ingvera
3 plānas šķēlītes ingvera
Kriksītis sarkanā čilī pipara


Pagtavošana:
Krūzē liek ievārījumu, ingveru un čilī. Pārlej ar karstu ūdeni un labi samaisa. Laima šķēlītes liek uzlējumā. Ļauj visam 10-15 minūtes ievilkties. 

 

 

Foto kredīts / tracy benjamin, Migle Seikyte, Larry/Muy Yum, 4.bp.blogspot.com

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu