Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Gadžeti, kas liek izmēģināt jaunas garšas un pilnveidot iemaņas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

as, ka kulināri eksperimenti jums iet pie sirds, mēs zinām, jo ikreiz naski piedalāties dažādos recepšu konkursos un virtuves rīku testos. Un pat tad, ja pašas neesat nekādas lielās gatavotājas, jūs taču zināt kādu, kam tā ir liela aizraušanās! Tieši tāpēc ir vērts ievērtēt šos četrus virtuves palīgus no RITO, jo tie tavus vai tavu paziņu gatavošanas apvāršņus var pavērt vēl plašākus.

Sāksim ar kreptīgākām lietām. Mūsu lasītāja Diāna izmēģināja Presto šķiņķa pagatavotāju un Mastrad čipsu pagatavošanas komplektu. Viņas piedāvātās receptes un to pagatavošanas process aprakstīts zemāk redzamajos rakstos.  

AR ŠĶIŅĶA PAGATAVOTĀJU GATAVOTA UZGRIEŽAMĀ GAĻA 3-5 MINŪTĒS PAGATAVOJAMI DĀRZEŅU ČIPSI. BEZ EĻĻAS

Kopējais Diānas secinājums pēc abu virtues rīku izmēģināšanas bija sekojošs: “Abām lietām rezultāts nebija tāds kā biju “sacerējusies”, bet, pieļauju, ka ir jābūt pacietīgākai un nākotnē būs jāpilnveido savas iemaņas to izmantošanā.” 

Savukārt mūsu lasītāja Zane ļāvās saldiem virtuves eksperimentiem ar Tescoma Delicia panna cotta formiņu komplektu un apaļu cepamformu ar maināmu diametru 16-30 cm.

VIENKĀRŠA, BET GARŠĪGA ĀBOLKŪKA PANNA COTTA AR MELLENĒM UN BRŪKLENĒM

Pēc testa Zane atzina, ka  ir ļoti ērti, ka kūku formai ir regulējams diametrs no 16 cm līdz pat 30 cm. Ja gribot varot pat kārtīgu kāzu torti uzcept! “Mazliet bažījos, vai vienkārši formiņu uzliekot tai pa apakšu netecēs ārā mīkla. Manas bažas nepiepildījās – viss turas iekšā ļoti labi. Mani gan mazliet satrauca fakts, ka viena formas maliņa veras vaļā, bet to atrisināju ar klipsi – tā kā bažām nav pamata. Pārējais mani pilnībā apmierina un domāju, ka šāda forma ir labs palīgs jebkurai kārtīgai namamātei,” tā Zane.

Arī panna cotta pagatavošanas pieredze ar Tescoma Delicia formiņu komplektu Zanei bijusi pozitīva, vēl jo vairāk tāpēc, ka šis itāļu deserts viņas izpildījumā pirms tam bija gatavots tieši nevienu reizi. “Šīs bija manas ugunskristības,” atzina Zane. “Varu teikt, ka darbošanās ar formiņām ir ļoti ērta. Tām abos galos ir vāciņi. Šaurākajā galā vāciņš rada zīmīti (lācītis, sirsniņa, puķīte). Otrā galā ir plats vāciņš, kas ir ļoti praktiski, jo, piemēram, ledusskapī mēdz atrasties dažādi produkti – gaļa, siers, dārzeņi – līdz ar to vāciņš novērš to, ka deserts varētu pievilkt nepatīkamas smakas. Kopumā pagatavotais deserts izskatās ļoti skaisti. Protams, formiņas var aizvietot ar jebkāda veida trauciņiem (bļodiņas, glāzītes, burciņas), tomēr, ja ir vēlme pēc tiešām skaisti pasniegta saldā ēdiena – šīs formiņas ir patiesi lieliskas! Vienīgais, kas man paliek neatbildēts, ir jautājums par bifenola A klātbūtni plastmasā (nekur nav norādīts, ka tā tur nebūtu).  Pārējais viss ir lieliski.”

Dalīties.

Atstāt Ziņu