Ziemas sezonā, kad Latvijā nav pieejami sezonas dārzeņi un augļi, ēdienkartē īpaši svarīgi ietvert citus vērtīgus produktus. Viens no tādiem ir sēklas – tās...
Lasīt vairāk >>
Laksis, ko bieži dēvē par meža loku jeb mežloku vai savvaļas ķiploku, ir daudzgadīgs sīpolu dzimtas lakstaugs, kura lapām ir diezgan izteikta ķiploku smarža un garša.
Lasīt vairāk >>
Tiek rekomendēts apēst vismaz 400g pākšaugu nedēļā, tomēr vislabāk vadīties pēc savām sajūtām, jo pākšaugos ir arī vielas, kas organismam var radīt diskomfortu.
Lasīt vairāk >>
Tie ir tik veselīgi, ka tos mēdz iekļaut pasaulē veselīgāko produktu sarakstu augšgalā. Iepazīsimies un iekļausim savā ikdienas uzturā!
Lasīt vairāk >>
Augusta otrajā pusē un septembrī, sūnu spilventiņos sagūluši, ogotājus priecēs sarkani brūkleņu ķekari, bet ziemas krājumi nav iedomājami bez brūkleņu-ābola ievārījuma.
Lasīt vairāk >>
Latvijā tā ir salīdzinoši maz zināma, bet pēdējo pāris gadu laikā gūst strauju popularitāti, un ne velti. Tās īpatnējā garša piedod ēdienam pikantu...
Lasīt vairāk >>
Ir īstais rabarberu laiks, tos baudīt var tikai līdz Jāņiem, tāpēc izmanto šo brīdi! Cepam rabarberu plātsmaizes, vāram rabarberu ķīseļus un kompotus!
Lasīt vairāk >>
Mizās ir ļoti maz kaloriju, cukura un tauku, un tas var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni.
Lasīt vairāk >>
Augstais E vitamīna īpatsvars smiltsērkšķu ogās ir galvenais iemesls, kāpēc to var dēvēt par pretnovecošanas brīnumlīdzekli.
Lasīt vairāk >>
Bieži, virtuvē gatavojot dažādus ķirbju ēdienus, aizmirstam, ka uzturā var lietot visas ķirbja sastāvdaļas, tai skaitā mizas, sēklas un, protams, arī mīkstumu.
Lasīt vairāk >>
Cauri gadsimtiem mediķi rutku lietojuši dažādu kaišu ārstēšanai, piemēram, klepus mazināšanai, kā arī matu spēcināšanai.
Lasīt vairāk >>
![]() Ziemas sezonā, kad Latvijā nav pieejami sezonas dārzeņi un augļi, ēdienkartē īpaši svarīgi ietvert citus vērtīgus produktus. Viens no tādiem ir sēklas – tās... Lasīt vairāk >> |