Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Igaunijas prezidenta sieva izdod pavārgrāmatu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Igaunijas prezidenta dzīvesbiedre Evelīna Ilvesa oktobra beigās Abjas pilsētiņas grāmatnīcā prezentēja savu pavārgrāmatu “Uzdāvinātās garšas“. 272 lappuses biezo pavārgrāmatu angļu un igauņu valodā izdevusi izdevniecība „Varrak”.

“No vienas puses, grāmatas rakstīšanu uztvēru kā hobiju un baudu, no otras puses, -kā darbu, kuru man ļoti patīk darīt,” stāstīja Evelīna Ilvesa. „Man ir patiess prieks, ka izdevniecība „Varrak” tāpat kā es tic, ka garšīgs pašgatavots ēdiens ir tā vērts, lai tam veltītu uzmanību. Esmu pārliecināta, ka grāmata pauž dalīšanās un pašatklāsmes prieku, ko esmu pati piedzīvojusi.”

“Kadriorgā pavadīto gadu laikā dažādu valstu vadītājiem un citiem viesiem esam devuši iespēju nobaudīt visdažādākās Igaunijai raksturīgās garšas,” piebilda Evelīna Ilvesa. “Vietējais ēdiens visvienkāršāk, ātrāk un patīkamāk stāsta par mūsu valsts vērtībām, mūsu zemes noskaņām un laika apstākļiem. Tieši tāpēc man ir īpaši liels prieks dalīties mūsu ģimenes atklātajās garšās ar visiem, kas ciena garšīgu ēdienu.”

”Uzdāvinātās garšas” ir kulinārs ceļojums kopā ar valsts pirmo pāri un viņu draugiem, kuru pavada labās sajūtas, ko piedāvā ar mīlestību gatavots ēdiens, skaidroja Igaunijas pirmā lēdija. “Varu droši apliecināt, ka, gatavojot atbilstoši grāmatā iekļautajām receptēm, ikvienam no jums izdosies patiesi garšīga maltīte. Ēdieni lielākoties ir ļoti vienkārši, bet arī sarežģītākos esmu vairākkārt pati izmēģinājusi, un tie vienmēr izdevušies lieliski. Ne viena vien recepte ir nedaudz papildināta vai mainīta, jo izejvielas dažādās pasaules malās mazliet atšķiras. Tādēļ, kur vien iespējams, esmu piedāvājusi alternatīvas,” norādīja Evelīna Ilvesa.

Izdevniecības „Varrak” vadītājs Prīts Maide pavēstīja, ka pavārgrāmata “Uzdāvinātās garšas” ir saturisks un vizuāls veselums, kurā ievītas labas un siltas sajūtas, kas saistītas ar ēdiena gatavošanu. “Mums Evelīnas Ilvesas pavārgrāmatas izdošana ir ne tikai nozīmīgs darbs, bet arī liels gods,” norādīja Prīts Maide. “Iegādājāmies “Uzdāvināto garšu” izdošanas tiesības, jo es personiski ticu, ka grāmatu gaida lieli panākumi. Turklāt savā kategorijā tā pieejama par pietiekami pievilcīgu cenu – 19,90 eiro. Tas ir aizrautīgi rakstīts, vienots un piedzīvojumus sološs darbs. Spēcīgā personiskā attieksme, kuru Evelīna Ilvesa ielikusi grāmatā, piešķir tai dzīvīgumu, pirms vēl nonākam līdz ēdiena gatavošanai. Šī grāmata liecina par labu gaumi un ietver apetīti rosinošu aromātu.”

Grāmatas noformējuma autors, dizainers Dans Mikins piezīmēja, ka Evelīnas Ilvesas pavārgrāmata ir starptautiskas komandas kopdarbs. „Viss, kas tajā redzams un lasāms, ļoti labi sader kopā – Evelīnas vienkāršās un sirsnīgi rakstītās receptes lieliski papildina Markstīna Adamsona ēdienu fotogrāfijas, kuras nudien rada tikko no plīts noņemta ēdiena sajūtu,” piebilda Dans Mikins. “Šeit nav nekā lieka – garša pasaka visu, un ar to pietiek. Jāpiebilst, ka arī fotografēšanas process bija īpašs piedzīvojums, un ēdieni garšoja apbrīnojami labi.“

 

Ārvalstu interesenti Evelīnas Ilvesas grāmatu „Uzdāvinātās garšas” var iegādāties ar „Rahva Raamat” un „Apollo” starpniecību – skatīt www.rahvaraamat.ee un www.apollo.ee.

Dalīties.

Atstāt Ziņu