Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Lasītājas vērtē Fiskars nažus

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sievietes novērtē ne tikai smaržīgus krēmus vai aktuālākā toņa nagu lakas utt. Sievietes, kas gatavo, augstu novērtē arī labus virtuves piederumus – piemērotus traukus, katlus un darba instrumentus. Trīs mūsu lasītājām bija iespēja izmēģinās Fiskars Edge jaunās sērijas nažus. Uzzini, kā viņām patika un ko viņas domā par šiem nažiem.

Gunta: „Mājā, kur parasti trūcis asu nažu, pie šiem būtu jāpierod”
Ar Fiskars virtuves priekšmetiem nesatikos pirmo reizi, tāpēc biju jau diezgan pārliecināta, ka nepiedzīvošu vilšanos. Tā arī bija – tie mani pat pārsteidza! Šīs Fiskars Edge sērijas naži ir NENORMĀLI viegli un to asmens ir ļoti plāns un reizē ass, kā žilete.
Ar veikala vai tirgus tomātu sagriešanu parasti problēmu nav, jo tie ir pietiekami stingri. Taču ar mājas tomātiem bieži vien ir bijušas problēmas – mizas cietas, bet vidus mīksts. Un ziniet, ar šo Fiskars Edge tomātu nazi, es nemaz nepamanīju, kā ripiņa jau bija nogriezta. Tas tik ātri un bez īpašas piepūles tika galā ar stingro mājas tomātu miziņu. Tāds prieks, ka šķita, ka visu dienu varētu tikai griezt un griezt!
Arī mazais pavāra nazis mani ļoti iepriecināja. Iedomājies ainu, ka tu paņem arbūzu, pieliec tam nazi, nedaudz piespied un viss – šķēle jau ir nogriezta! Tu paņem kabaci, kas parasti prasa ne mazums pūliņu, lai sagrieztu biezo mizu, un viens-divi gatavs! Ņem, piemēram, mīkstu šķiņķi, pieliec un šķēle jau nogriezta.
Arī deba nazis lieliskai pilda visas funkcijas. Tā vien gribas vairāk gatavot kaut k, piemēram, no gaļas, lai var izbaudīt tās sagriešanas procesu.
Īsts palīgs virtuves darbos tagad ir arī mizojamais nazis, kuru, protams, izmantoju arī citām vajadzībām.
Tiesa, ja nazis pasprūk, jārēķinās, ka rokai tas itin aši var nodarīt skrambas, jo asmeņi patiesi ir ļoti asi. Katrā ziņā, mājā, kur parasti trūcis asu, labu nažu, pie šiem būtu jāpierod.

 

Ieva: „Nu varu sagriezt produktus tāpat kā meistari pavāru raidījumos”
Vienmēr, skatoties pavāru raidījumus, esmu sapņojusi, kaut es mācētu tik veikli rīkoties ar nažiem un kastroļiem. Bet, kad cenšos atkārtot viņu trikus ar nazi, nekas nesanāk. Domāju, ka vaina ir manī un, ka smalki sagriezt, piemēram, pētersīļus ir liela māksla.
Taču izmēģinot Fiskars, sapratu, ka visa burvība ir nažos. Paņēmu lielākos nažus un sāku ar citronu. A-a-a-a, jā, ir! Uzreiz metos pie ledusskapja un atradu tur salātus, pētersīļus un citas lietas, ko griezt. Maize, gaļa, augļi, viss tika sagriezt ar īstu baudu. Un jā, man izdevās tā, kā sapņoju!
Esmu no vecmodīgajām, kas mizo ar nazi nevis speciālo mizojamo, tādēļ nopriecājos, ka varēšu notestēt Fiskars mizojamo nazi. Mizo labi, arī asnus viegli izgriezt. Tas ir kvalitatīvs nazis, kuru droši vien izmantošu arī citām vajadzībām.
Fiskars, vienu pēc otra, izturēja visus pārbaudījumu. Griezt ar šiem nažiem IR ĪSTA BAUDA. Un domāju, ka izmēģināšu arī Fiskars šķēres, par kurām lasīju, liekas tepat, Sievietes Pasaulē.
Atzīšos, ka naži patiešām ir ļoti asi, pēc testēšanas pamanīju, ka esmu drusku sagriezusies. Tas, protams, ir tādēļ, ka esmu pieradusi griezt ar neasiem nažiem. Būšu uzmanīgāka, padomāšu kur to nolieku un turpināšu griezt un griezt..

 

Santa: „Tagad gatavošana kļuvusi par īstu baudu”
Tas varbūt izklausīsies pēc top-shop reklāmas, taču meitenes, es esmu „starā” par šiem nažiem. Man jau iepriekš ļoti patika gatavot, bet tagad, kad man ir šie Fiskars Egde naži, gatavošana ir kļuvusi par baudu.
Biju iedomājusies, ka šie naži ir pasmagi, taču mani pārsteidza to vieglums. No sākuma mulsināja arī krāsa, jo likās, ka tie ir no plastmasas. Protams, kad ņēmu tos rokā un sāku darboties, bija skaidrs, ka tā ir īsta manta.
Par cik esmu tomātu cienītāja, tad ļoti nopriecājos par tomāta nazi, vēl nekad iepriekš nebiju tomātus sagriezusi tik ātri un vienādās ripiņās, šim nazim tomāta miza nav šķērslis.
Neesmu lielo nažu cienītāja, tāpēc man ļoti patīk deba nazis, kas ir vidēji liels, kā arī labs palīgs kā dārzeņu un augļu, piemēram, arbūza sagriešanā, tā arī gaļas sadalīšanā.
Mazo mizojamo nazīti, izmantoju ne tikai mizošanai. Arī tomāta sagriešana šim nazītim bija tīrais nieks. Sīpolu griešana parasti sagādā grūtības, bet Fiskars šefa nazis tos pāršķeļ viens divi! Gaļu griezt vispār ir tīrā bauda.
Neteiktu, ka man mājās būtu bijuši neasi naži, tomēr šie viennozīmīgi ir asākie naži, kādus esmu lietojusi. Un līdz ar to jāsaka, ka ar šiem nažiem jābūt ļoti piesardzīgai, maza neveikla kustība un pirkstā var iegriezt ļoti ātri. Tāpēc ir tāds neliels uztraukums par to, kur tos glabāt – lai bērni netiek klāt. Būtu paticies, ja nāktu līdzi tāds ērts nažu turamais vai ‘maciņš’, kurā naža aso spalu noslēpt.

Dalīties.

Atstāt Ziņu