Nataša padalījusies ar savu soļankas pagatavošanas variantu. Recepte iesūtīta konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros.
Pagatavošana:
500g cūkgaļa (bet var likt kādu gaļu vēlas). Sagriežam mazos gabaliņos un liekam cepties uz pannas eļļā. Pievienojam garšvielas un cepam līdz gatava.
Sīki sagrieztu 1 lielu sīpolu cepam līdz kļūst zeltaini brūns.
Tad pievienojam sagrieztus marinētus gurķus. Daudzums, aptuveni mazliet vairāk kā sīpoli.
Sarīvējam 2 lielus burkānus un liekam klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautējam uz mazas uguns. Ap 15 minūtem.
Pievienojam kečupu vai tomātu mērci ap 200 ml.
Tad pieliekam 3-4 ēdamk. miltus. Samaisam.
Liekam visu katlā (3l). Pielejam ūdeni un vāram. Pieliekam sāli pēc garšas.
Pievienojam sagrieztus kartupeļus, 5 vidēja lieluma. Vāram līdz kartupeļi mīksti.
Kad zupa gatava, pieliekam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus. Tie gan pēc garšas vienam garšo ņiprāka,citam vieglāka,man bija 3 lielas daiviņas. Ļaujam 5 minūtes ķiplokam ievilkties. Ielejam šķīvī, pievienojam krējumu un labu apetīti!!
.