Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Natašas soļankas recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša padalījusies ar savu soļankas pagatavošanas variantu. Recepte iesūtīta konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros.

Pagatavošana:

500g cūkgaļa (bet var likt kādu gaļu vēlas). Sagriežam mazos gabaliņos un liekam cepties uz pannas eļļā. Pievienojam garšvielas un cepam līdz gatava.

Sīki sagrieztu 1 lielu sīpolu cepam līdz kļūst zeltaini brūns.

Tad pievienojam sagrieztus marinētus gurķus. Daudzums, aptuveni mazliet vairāk kā sīpoli.

Sarīvējam 2 lielus burkānus un liekam klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautējam uz mazas uguns. Ap 15 minūtem.

Pievienojam kečupu vai tomātu mērci ap 200 ml.

Tad pieliekam 3-4 ēdamk. miltus. Samaisam.

Liekam visu katlā (3l). Pielejam ūdeni un vāram. Pieliekam sāli pēc garšas.

Pievienojam sagrieztus kartupeļus, 5 vidēja lieluma. Vāram līdz kartupeļi mīksti.

Kad zupa gatava, pieliekam caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus. Tie gan pēc garšas vienam garšo ņiprāka,citam vieglāka,man bija 3 lielas daiviņas. Ļaujam 5 minūtes ķiplokam ievilkties. Ielejam šķīvī, pievienojam krējumu un labu apetīti!!

.

Dalīties.

Atstāt Ziņu