Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Zupu klasika – rosoļņiks

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kā tev šķiet – vai sātīgs var būt arī atsvaidzinošs? Šķiet, ka rosoļņiks atbilst šiem abiem apzīmējumiem, jo grūbas dod sātīgumu, taču marinēto gurķīšu piedeva piešķir šai zupai tādu patīkami vieglu un atsvaidzinošu garšu. Zupa, kas atsauc atmiņā bērnību un pusdienas skolas ēdnīcā.  

Nepieciešams:
500 g gaļīgu cūkgaļas ribiņu vai mugurkaula daļas kauliņu
4 vidēji kartupeļi
3 nelieli (2 lieli) burkāni
sauja grūbu
4-5 nelieli marinēti gurķi
2-3 ēd.k. tomātu pastas vai tomātu mērces
1 vidējs sīpols
2 lauru lapas
5 melno piparu graudi
sāls

Pagatavošana:
Ieber sauju grūbu bļodiņā un pārlej ar vēsu ūdeni. Atstāj mērcēties. Tad liek katlā ribiņas vai kaulus, pārlej ar aukstu ūdeni un liek uz lielas uguns vārīties. Kad uzvārās, noputno, pievieno nomizotu sīpolu, lauru lapas, sāli (pēc garšas), piparus un turpina vārīt līdz savārījies buljons un gaļa mīksta. Gaļu liek atdzesēties, buljonu nokāš, lej tīrā katlā un liek uz uguns. Pievino kubiņos sagrieztus kartupeļus un sarīvētus burkānus. Kad tie nedaudz pavārījušies, pievieno noskalotas un nokāstas izmērcētās grūbas. Kad kartupeļi un grūbas ir praktiski gatavas, pievieno atkauloto gaļu, sagrieztus marinētos gurķīšus un tomātu pastu. Ļauj visam vēl nedaudz pavārīties.

Pasniedz ar zaļumiem vai karoti skāba krējuma – pēc katra individuālajām vēlmēm!

Dalīties.

Atstāt Ziņu