Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irbis ir lielisks dārzenis – to var labi uzglabāt un vēl ziemā izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai. Ja arī tev mājās vēl ir ķirbji, lūk, ideja, kā tos izmantot. Viktorija Puķe konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtījusi Ķirbju-ābolu krēmzupas recepti.

Nepieciešamie produkti:
1 ēd.k. sviesta
1 smalki sagriezts vidējs sīpols
1 vidējs sagriezts ķirbis
4 notīrīti un sagriezti āboli
2 tējk. sāls
1 1/2 tējk. ķimenes
1/2 tējk. karija pulvera
1/2 tējk. ingvera
1/4 tējk. čili pipara
1/4 svaigi maltu melno piparu
2 glāzes dārzeņu buljona
2 1/2 gl/ ūdens
krējums garnējumam

Sviestu izkausēt katliņā. Pievienot sīpolus un apcept, visu laiku maisot, apmēram 4 min. Pievienot ķirbi un apcept visu kopā līdz ķirbis ir mīksts, apmēram 10 min.
Pievienot ābolus, ķimenes, sāli, ingveru, kariju, čili un melnus piparus un pieliet ūdeni un buljonu tā, lai noklātu visu katla saturu. Uzvārīt un nogriežot mazāku uguni vārīt,  kamēr dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 min.
Atdzesēt un sasmalcināt blenderī. Pasniegt ar krējumu, grauzdiņiem.

Labu ēstgribu!

Dalīties.

Atstāt Ziņu