Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Gardā laša zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lāt sildošo zupu laiks. Šī noteikti ir izmēģināšanas vērta. Pietiks 4-5 personām un varbūt vēl pāri paliks, jo zupa ir nudien sātīga. 

Nepieciešams:
500 g žāvētas laša muguriņas
2 nelieli puravi
2 vidējas lauru lapas
5-7 melnie pipari
3 vidēji burkāni
Makaroni-nūdeles vai citi iecienīti mazie zupu makroni (var aizstāt arī ar kartupeļiem)
100 g kausētais siers Dzintars ar garnelēm
Svaigas vai saldētas dilles

Pagatavošana:
Zupas katlā liek žāvētās laša muguras gabalus, pārlej ar ūdeni, pievieno lauru lapas, piparus un puravu kātus. Liek katlu uz uguns, lai novārās. Kamēr vārās buljons, nomizo burkānus un sagriež tos nelielos stienīšos. Kad buljons savārījies, to nokāšs. Dzidro buljonu lej atpakaļ katlā, pievieno burkānus un liek atkal uz uguns. Kad burkāni 2-3 minūtes pavārījušies, pievieno makaronus (lieku 3 saujiņas, bet viss atkarīgs no makaronu veida un tā, cik ļoti tie piebriest un cik biezu zupu vēlies).

Pie sastāvdaļām jau bija minēts, ka makaronus var aizstāt ar kartupeļiem. Uz šo daudzumu vajadzēs 4 vidējus kartupeļus. Ar kartupeļiem zupa sanāks šķidrāka, ne tik tumīga kā ar makaroniem.

Paralēli no novārītajām lašu mugurām atdala laša gaļu un pievieno atpakaļ zupai. Kad burkāni un makaroni izvārījušies, pievieno zupai kausēto sieru ar garnelēm. Visu rūpīgi izmaisa. Šajā brīdī arī testē zupas sāļumu. Manā gadījumā bez sāls varēja iztikt, jo to deva žāvētais lasis un kausētais siers, bet, vai ar to pietiek, katram jāgaršo pašam. Noņem zupu no uguns un pārber ar sasmalcinātām dillēm. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu