Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gaileņu-kausētā siera zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tirgus laukumi un ielu malas pilnas ar gaileņu tirgotājiem, arī pašiem, dodoties sēņot, grozos rindojas lielākas un mazākas spilgti dzeltenās meža karalienes. Ja gaileņu mērces un sacepumi apnikuši un arī ziemas krājumi sagatavoti, piedāvājam gardum gardas gaileņu zupas recepti! Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:
~ 500 g tīru gaileņu
3-4 vidēji lieli kartupeļi
2 vidēji lieli burkāni
1-2 vidēji sīpoli
1 paciņa klasiskā „Dzintars” kausētā siera (var ņemt arī ar baraviku garšu)
lauru lapa/-as, pipari, sāls

Pagatavošana:
Pannā liek gailenes, lai novārās (izgaro) liekais mitrums. Tad ņem katliņu, liek tajā sviestu. Manā gadījumā uz 3l katliņu liku aptuveni 1/3 paciņas. Izkausē sviestu, pievieno no pannas gailenes, sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus. Var pievienot arī kriksīti sagrieztas žāvētās gaļas. Ļauj visam apcepties. Kad tas noticis, pielej ūdeni un pievieno sagrieztus kartupeļus. Pieliek lauru lapu/-as, piparus, sāli. Kad viss ir savārījies un kartupeļi mīksti, pievieno kausēto sieru. Visu laiku maisa, kamēr siers izkūst. Tad vēl pāris minūtes pavāra un var ņemt nost no uguns. Pasniedzot var pārkaisīt kapātas dilles un pēc vēlēšanās var pievienot skābo krējumu.

Dalīties.

1 komentārs

  1. Ļoti garšīga zupiņa sanāk! 🙂 Paldies par recepti! <br>P.S. es vēl pieliku klāt nelielu, smalki sagrieztu papriku.. (bet tā jau gaumes lieta)

Atstāt Ziņu