Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Dārzeņu buljons

Pinterest LinkedIn Tumblr +

na konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros iesūtījusi dārzeņu buljona recepti, kas itin labi noderot arī slaidās līnijas ievērošanas reizēs.

Nepieciešamais produktu daudzums:
1,5 litri ūdens
3 vidēja lieluma kartupeļi (labāk šķirne, kura ātri neizšķīst)
2 vidēja lieluma burkāni
½ no selerijas saknes
1 puravs
200 grami svaigi saldētu cukurzirņu
100 grami svaiga kāposta
½ ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu
4 ēdamkarotes kausētais siers (pēc pašu izvēles)

Sagatavo iepriekš minētos dārzeņus. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos (palielos). Burkānus nomizo un sagriež ripiņās (pabiezās). Kāpostus sagriež gabaliņos, kas nav ļoti sīki. Selerijas sakni  notīra un sagriež stienīšos (arī ne ļoti plānos). Puravu sagriež aplīšos (1cm). Zirņus izņem no saldētavas, lai tie jau atlaižas. Ielej katliņā ūdeni. Liek vārīties vispirms burkānus un kāpostus. Kad tie vārījušies apmēram piecas minūtes, pievieno kartupeļus un selerijas sakni. Pievieno arī sāli un vāra vēl apmēram 5 minūtes. Kartupeļus palūko, ja tie jau gandrīz gatavi, ieber atsaldētos cukurzirņus. Vāra vēl  2 minūtes. Zirņiem faktiski ir gandrīz tikai jāuzvārās un tie jau kļūst mīksti.  Kā pēdējo pievieno puravu. To iemaisa kopējā masā un ļauj uzvārīties. Pašās beigās pievieno sasmalcinātos diļļu zaļumus.

Kad pasniedz galdā, dārzeņu buljonam  katrs savai porcijai pievieno kausēto sieru. Lai labi garšo! 

Šo ēdienu veiksmīgi var izmantot, lai atbrīvotos no liekiem svara kilogramiem.

Dalīties.

Atstāt Ziņu