Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Aukstās zupas improvizācija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vasarā nu nekā nevar iztikt bez aukstās zupas. Zinu, ka katram no mums ir sava zupas recepte un dažam ne viena vien. Šoreiz es improvizēju un pagatavoju ļoti gardu auksto zupu.

Sastāvdaļas:

– 1 l tīrkultūras, bet varam ņemt arī kefīru

– 5 īsie gurķi

– 1 burciņa marinētas bietes

– buntīte dilles

– buntīte lociņi

– 1/2 no mazas puķkāposta galviņas

– vārītas raibās pupiņas ap 1 glāze

– 1/2 tēj.k sinepes

– sāls pēc garšas

– pasniegšanai olas

Pagatavošana:

3 gurķus sagriežam mazos gabaliņos,divus sarīvējam uz rupjās rīves.

Lociņus un dilles smalki sagriežam.

Puķkāpostu sadalam pa maziem ziediņiem.

Traukā liekam bietes,pievienojam sinepes,izmaisam.Tad pievienojam visas atlikušās sastavdaļas,izmaisam un beigās pievienojam tīrkultūru.

Izmaisam,pagaršojam,ja nu vēl kas trūkst,pievienojam.

Man zupa patīk bieza,bet,ja jums tīk labāk šķidra,tad pievienojam uzvārītu,atdzesētu ūdeni cik nepieciešams.Vai arī tīrkultūru pievienojam ne 1 litru,bet 1,5l.

Pasniedzam ar pusi vārītas olas, vai sasmalcinātu vai nē, tas jau pēc jūsu vēlēšanās.

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu