au pavisam drīz sāksies jaunā grillēšanas sezona, taču arī līdz tai vari sajust dārza ballītes vēsmas, izmēģinot šo veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavāra Ērika Dreibanta vistu spārniņu recepti.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 personām):
20 gab. “Ķekava” vistu spārniņu
Marinādei:
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērces
1 tējk. rīvēta ingvera
1 tējk. tomātu pastas
1 tējk. sezama sēklu
Mērcei:
200 g bezpiedevu jogurts “Lakto”
2 ēd.k. svaigu, sakapātu piparmētru
Pagatavošana:
Vistu spārniņu gaļu atgriež no kaula tievākajā galā un gaļu novelk uz leju, bet neatdala no kaula.
Visas marinādes sastāvdaļas samaisa kopā un marinē tajā spārniņus apmēram stundu. Kad spārniņi iemarinējušies, tos cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.
Mērcei sajauc bezpiedevu jogurtu kopā ar sakapātu piparmētru un pasniedz ar gatavajiem vistu spārniņiem.
4 komentāru
Parsti izmēginu ko jaunu un interesantu,jo iepatīkas arī ēdiena vizuālais izskats.Šajā receptē satavdaļas ir interesantas,bet vizuālais-sorry-izskatās,ka mazie kauliņi jau vienreiz ir bijuši lietošānā, riktīgi apsūkāti un tad iemērkti kautkādā čupiņā,nu apetīti tiešām nerosina-atvaino,autor!
Tos kauliņus vajag nokniebt, atstājot vien nedaudz. Bet vai tie vispār ir spārniņi, nevis stilbiņi?