Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Starteris no olām, kartupeļiem un siļķes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Starteri, kas pazūd no šķīvja lielā ātrumā: “Oliņ, boliņ!”

Sastāvdaļas:
Novārīti kartupeļi, (ja ir jauni- var ar visu mizu), sagriezti medaljonos un apcepti pannā sviestiņā, kamēr kraukšķīgi un stingri.
Cieti novārītas olas, sagrieztas šķēlēs
Marinēta siļķe- rollmopsis
Majonēze
Sīpols (var būt arī sarkanais)- malki sagriezts
sāls, pipari
Zaļumi dekorēšanai (dillīte, pētersīlis, bazilika lapiņas, u.c.

Gatavošana:
Atdzesētus katrupeļu medaljonus kārto paplātē vai lēzenā traukā, pārklāj ar olas šķēli, nākošā kārta- siļķu rollmopsis (sadalīts gabalos), pārlej ar majonēzi, rotā ar sīpolu gredzeniem vai gabaliņiem un zaļumiem. Viegli pārkaisa ar sāli vai pārber ar maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz kā uzkodas, starterus, vai vinekārši palutina sevi un ģiemni kā ar gardu našķi svētku dienā.

Labu apetīti!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu