Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Saldā kartupeļa frī: uzkoda vai kā piedeva pamatēdieniem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aldais kartupelis jeb batēte, lai arī arvien uzskatāms par eksotisku dārzeni, pateicoties veselīgas ēšanas entuziastiem arvien pārliecinošāk ieņem savu vietu Latvijas virtuvē. Šis, šķiet, ir vienkāršākais veids, kā pagatavot saldo kartupeli un sākt iemīlēt tā garšu!

Nepieciešams:
1 liels saldais kartupelis
1 ēd.k. ķiploku sviesta ar zaļumiem
sāls, garšaugu maisījums 

Pagatavošana:
Nomazgā un nomizo saldo kartupeli. Sagriež aptuveni 1x1cm biezās strēmelītēs. Kartupeļu gabaliņus liek bļodā, pievieno ķiploku sviestu ar zaļumiem, šķipsniņu sāls un iecienīta garšaugu maisījuma.Visu samaisa, lai sviests un garšvielas vienmērīgi apņem kartupeļus. Liek karsēties cepeškrāsni (180 grādu temperatūrā). Paralēli uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, kārto iemarinētos kartupeļu gabaliņus. Liek cepties krāsnī uz ~15 minūtēm. Pēc tam izņem pannu no krāsns un apgroza kartupeļu gabaliņus un liek krāsnī uz vēl 10-15 minūtēm. Pasniedz karstus kā piedevu pamatēdieniem vai arī nedaudz atdzesētus kā uzkodu ar gardu dip mērcīti. 

Mērcei nepieciešams:
2 ēd.k. 15% skābā krējuma
2 ēd.k. bifido bezpiedevu jogurta
1 ēd.k. majonēzes
1 neliela ķiploka daiviņa
svaigas dilles
sula no 1/2 neliela laima

Pagatavošana:
Sajauc bļodiņā krējumu, jogurtu un majonēzi, pievieno sakapātas dilles. Piespiež svaigu ķiploku un laima sulu. Visu rūpīgi sajauc. 

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu