Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Plānā picas mīkla

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Picu esmu gatavojusi pēc dažādām receptēm – gan plānākas, gan biezākas, bet joprojām esmu meklējumos pēc ideālās picas mīklas receptes. Visas iepriekšējās ir bijušas labas, gardas, bet tomēr paliek šis mazais ‘bet’…

Lūk, rauga mīklas- plānās picas mīkla. Gatavošana pavisam vienkārša, sanāks jebkuram, jo patiesībā pagatavot rauga mīklu nav sarežģīti, vienkārši tie, kas nekad nav mēģinājuši baidās un domā, ka grūti. Es agrāk pati baidījos ķerties klāt pie rauga mīklas gatavošanas, bet tagad varu ņemt jebkuru recepti un gatavot, pirmkārt, man ļoti patīk gatavot rauga mīklu, otrkārt man vienkārši patīk gatavot.

Sastāvdaļas mīklai:
* 250g milti
* 10g svaigais raugs
* 1 tēj.k cukurs
* 1/4  tēj.k sāls
* 1/2 ēd.k eļļa
* silts ūdens
(es paņēmu visas sastavdaļas dubultā, jo man bija nepieciešamam liela pica)

Gatavojam ieraugu:
Raugu sadrupinam, pievienojam cukuru, 2 ēd.k silta ūdens, izmaisam un pievienojam 2 ēd.k miltus izmaisam. Apsedzam un liekam siltā vietā uz 30 minūtēm. (Ļoti labi rūgs, ja pārsegs ar pārtikas plēvi).

Gatavojam picas mīklu:
Pārējos miltus izsijājam, pievienojam sāli, tad ieraugu un 120ml siltu ūdeni un eļļu. Izmaisam, ja līp pie rokām pievienojam nedaudz miltus, mīklai jābūt maigai, bet mīcot jāatlec no rokām. Kārtīgi izmīcam mīklu 10-15 minūtes. Tad liekam traukā apsedzam un turam siltā vietā uap stundu. Mīklai jāpalielinās aptuveni 2-3 reizes.
Es mīklu lieku raudzēties mazliet uzsildītā cepeškrāsnī. Lieku mīklu katliņā, pārlieku pāri pārtikas plēvi, tad dvieli un ļoti labi rūgst.

Ņemam mīklu, atspiežam, samīcam, izrullējam plānu. Lai vienkāršāk rullēt, lai tā labāk padodas virsū uzsmērējam eļļu,nedaudz. Eļļa arī pasargā, lai sulas no pildījuma nesamitrina mīklu cepoties.

Virsū liekam kas nu kuram garšo. Mans standarta pildījums ir majonēze, tomātu mērce, sīpoli, paprika, desa, marinēti gurķi, garšviela picai un labi daudz siers.

Picu cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm. Sieru uz picas liek, kad tā pacepusies kādas 15 minūtes.

Tikko cepta picas mīkla ir kraukšķīga, bet atdziestot un pēc vairākām stundam tā paliek mīkstāka.

Tā kā ņēmu sastāvdaļas dubultā, mana pica ir liela, pa visu cepamo pannu. Ap 34cm*34cm

Mīkla sanāk tiešām plāna. Nav ideāla, bet laba gan.

Dalīties.

Atstāt Ziņu