Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Rozā oliņas ar siera pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Visas sastāvdaļas lieku uz sajūtām jeb “uz aci”. Šai receptei būs nepieciešamas vārītas olas, daudzums pēc vajadzības (man bija 4 olas), vārītas sarkanās bietes (1 aptuveni apelsīna lielumā), rīvēts puscietais siers (Krievijas vai Holandes), kas turēs pildījumu skaistā formā (ap 1 ēd.k), Kāruma svaigais siers ar olīvām, kas dos pildījumam maigu garšu (ap 1 ēd.k) un dilles, ja tās garšo. Tāpat vajadzēs citrona sulu, lai bietes labāk atdod savu krāsu (ap 1-2 ēd.k).

Vispirms olas izvāram un nomizojam. Uz smalkās rīves sarīvējam bietes. Pievienojam citrona sulu, izmaisam.
Olas pārgriežam uz pusēm, izņemam dzeltenumu.

Bļodiņā liekam olas baltumus, ko paslēpjam zem rīvētām bietēm. Ik pa laiciņam apmaisam, viegli, uzmanīgi, lai visas olas būtu iekrāsojušās. Es patureju tikai kādas 7 minūtes un jau iekrāsojās, var turēt vēl ilgāk un būs vēl izteiktāka krāsa.

Olas dzeltenumiem pievienojam svaigo sieru, rīvēto sieru, sasmalcinātas dilles un visu sablenderējam. Paturam ledusskapī, lai krēmīgā masa sacietē.

Ņemam rozā iekrāsotos olas baltumus un ar konditorejas šprici iespiežam pildījumu.

 
Gatavs!
 

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>> ‘Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

Atstāt Ziņu