Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gruzīnu pīrādziņi no kukurūzas miltiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas mīklai:
1/2 glāze piens
1/2 glāze skābais krējums
1/2 glāze kviesu milti
1 ēd.k mīksts,istabas tempertūrā pastāvējis sviests
1 tēj.k sāls
2 tēj.k cukurs
1/2 tēj.k soda
apt. 2 glāzes kukurūzas milti (tik, lai var mīcīt mīklu)

Pildījumā siers, bet es vel pievienoju arī kūpinātu desu.

Eļļa cepšanai ap 1/2 glāze,tā lai 1/3 pīrādziņa būtu eļļā.

Pagatavošana:
Uzsildam pienu. Pievienojam skābo krējumu, cukuru, sāli, sodu, sviestu, kviešu miltus, izmaisām. Beram klāt pa daļām kukurūzas miltus, maisām mīklu, pēc tam jau mīcam. Mīklai jābūt maigai, mitrai, noteikt NAV jābūt miltainai-sausai.
Atstājam mīklu uz 20 minūtēm ietītu maisiņā istabas tempertūrā, lai milti uzbriest.

Pēc tam ņemam mīklas piciņas, aptuveni mandarīna lielumā. Saplacinam pankūkā un liekam pildījumā sagrieztu sieru un desu.
Aizlipinam maliņas, paceļam visas uz augšu.
Tā kā mīkla ir mitra, tad viegli līp kopā. Izveidojam ovālus pīrādziņus.
Cepam uzkarsētā eļļā no abām pusēm līdz pīrādziņi skaisti brūni.

Pēc tam liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs un cepam cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Ļoti skaisti un gardi.
Vislabāk pasniegt siltus, kad iekšā siers vēl pakusis.

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu