Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Garšīgā plānā pica

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas mīklai:
250ml ūdens
12g svaigais raugs
1/2 glāze auzu pārslas (vai miežu, kviešu, rudzu pārslas)
1 tēj.k sāls
1tēj.k cukurs
2 ēd.k skābais krējums
2 ēd.k eļļa
ap 500g milti

Gatavojam mīklu:
Siltā ūdenī izšķīdinām raugu, pievienojam cukuru un sāli. Bļodā beram pārslas un 1 glāzi miltus, pievienojam izšķīdušo raugu.Izmaisam un pievienojam skābo krējumu un 1 ēd.k eļļu.
Beram klāt vēl miltus un mīcam mīklu. Mīklai jābūt maigai, mīkstai, bet nav jālīp pie rokām.
Ar otru ēd.k eļļu iesmērējam trauku, liekam iekšā mīklu un arī to apziežam ar eļļu. Apsedzam un raudzējam siltā vietā līdz mīkla trīskāršojas, tas var aizņemt ap 1-2 stundas, atkarīgs kādā tempertūrā rūgst.

Sastāvdaļas pildījumam:
Pāris ēdamkarotes Spilvas tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
majonēze
300g dāņu salami
200g Holandes siers
1 liels sīpols
Baziliks, oregano, majorāns vai citas garšvielas pēc gaumes

Uzrūgušo mīklu izrullējam, izveidojam picas pamatni cik biezu vai plānu vēlamies. Man bja ļoti plāna.
Virsū uz mīklas klājam majonēzi, tad tomātu mērci, smalki sagrieztu sīpolu, smalki sagrieztu salami desu, uzberam garšvielas.
Liekam cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem uz 15 minūtēm. Pēc tam uzliekam uz smalkās rīves sarīvētu sieru un turpinam cept vēl 5-7 minūtes.

Gatavs!

Dalīties.

Atstāt Ziņu