Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Padomi, kā sviestam piešķirt 7 dažādas garšas!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja apnikusi margarīna vai sviesta garša, pamēģini to dažādot! Ķiploku sviests, zaļumu, siera vai šķiņķa sviests piešķirs tavām brokastu maizītēm gluži citu garšu! Te ir padomi, kā sviestam piešķirt 7 dažādas garšas!

Ķiploku sviests
100 g sviesta, ķiploku pulveris vai 5 g ķiploku, sāls, citronu sula
Sviestu saputo kopā ar ķiploku pulveri vai smalki sasmalcinātiem ķiplokiem, pievienojot sāli un citronu sulu.

Dzeltenais jeb olu sviests
10 g sviesta, 1 ½ olu dzeltenuma, sāls, citronu sula
Sviestu saputo ar sāli un pievieno nedaudz citronu sulas. Cieti vārītu olu dzeltenumus izberž caur smalku sietiņu un iemaisa saputotajā sviestā

Siera sviests
100 g sviesta, 100 – 150 g siera
Sviestu saputo. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un pievieno saputotam sviestam. Ja vajadzīgs pieber sāli. Ja gribas nedaudz asāku garšu, var piebērt nedaudz paprikas pulvera

Zaļais sviests
100 g sviesta, 10 g pētersīļu zaļumu, 1 ēdamkarote citronu sulas, sāls
Sviestu saputo, pievieno sīki sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, citronu sula, sāli un vēlreiz saputo.

Šķiņķa sviests
150 g šķiņķa, 100 g sviesta
Šķiņķi divas reizes samaļ un iemaisa saputotā sviestā. Maisa līdz veidojas viendabīga masa. Pēc garšas var pievienot 1 tējkaroti mārrutku vai sinepju, citronu sulu vai ābolu etiķi. Sāli pieber pēc garšas

Sinepju sviests
100 g sviesta, 10 g sinepju, sāls
Sviestu saputo, tad iemaisa sinepes. Pēc garšas pieber sāli.

Sārtais sviests
100 g sviesta, 2 – 3 ēdamkarotes biešu sulas
Saputotam sviestam pievieno  2 -3 ēdamkarotes biešu sulas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu