Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Zaļās tējas jeb matčas cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu, sakiet, vai, ja cepumus cep vardītes formā, tie neizskatās daudz kārdinošāki, ja ir zaļi? Es ilgi meklēju šo zaļās tējas jeb matčas (matcha) pulveri, līdz uzzināju, ka Latvijā tādu it kā nevarot dabūt, lai vai kā, līdz ko uzzināju, ka Latvijā neesot, daudz nedomāju un pasūtīju ar ebay starpniecību. Tiesa, nebija lēts prieks, bet cik tad daudz vajag, ēdieniem taču pietiek, ja pievieno 1-3 ēdamkarotes.

Sarēķināju, ka vismaz 10 dažādiem kulināriem brīnumiem pietiks un pasūtīju. Neesmu vīlusies – matcha ir fantastiska! Tad nu, lai top zaļās tējas jeb matčas cepumi!

Nepieciešams:
2 krūzes miltu
3 ēd.k. matčas (zaļās tējas) pulvera
1/2 tējk. sāls
200 g sviesta
1/2 krūze cukura

Noteikti minēšu, ko es domāju ar krūzi – man ir tāda standarta 300 ml krūze, kuru izmantoju kā mērinstrumentu.

Pagatavošana:
Miltus sajauc ar matčas pulveri un sāli. Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru un pievieno miltiem. Samīca viendabīgu mīklu. Ja nepieciešams, var nedaudz pieliet saldo krējumu vai pienu, jo mīklai jābūt patiešām viendabīgai. Tad mīklu uz stundu atstāj ledusskapī. Pēc stundas izrullē, spiež cepumiņus un cep.

Ņem vērā! Cepumi izcepas ātri. Nepieļaujiet tādu kļūdu, kā es ar pirmo pannu – paskatījos, ka vēl zaļi, un aizskrēju uz istabu. Šiem cepumiem nav jāpaliek brūniem. 5-7 minūtes krāsnī un tie būs gatavi.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu