Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Viltotās stropa vafeles

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vafeles ir garšīgas, taču to cepšanai, ja tā var teikt, piemīt divi trūkumi. Pirmkārt, tas ir visai garšs un garlaicīgs process, līdzīgi kā cepot plānās pankūkas. Otrkārt, pirkstu gali dabū nopietni ciest no karsto plāksnīšu rullēšanas. Ja pirmo trūkumu ir visai grūti mainīt (palīdzēt var tikai īstās mūzikas atrašana un laba kompānija, ar kuru kopā to darīt), tad otrajam trūkumam esam atraduši, kā pašiem šķiet, ideālu risinājumu. Proti, vafeles nerullējam, bet gatavojam viltotās stropa vafeles.

Vafeļu mīklai nepieciešams (1 porcijai):
200 g sviesta (var izmantot arī margarīnu)
5 olas
5 ēd.k. cukura
5 ēd.k. miltu

Pildījumam:
Vārīts iebiezinātais piens ar cukuru

Pagatavošana:
Vispirms pagatavo vafeļu mīklu: sviestu izkausē, tam pievieno olas un visu rūpīgi sajauc. Pieber cukuru un maisa līdz tas izkūst. Kā pēdējos piesijā miltus un visu rūpīgi samaisa, līdz tiek iegūta viendabīga masa. 

Uzkarsē vafeļu pannu. Lej uz pannas ~3 ēdamkarotes mīklas (mums mājās ir iegādāta liela karote, kuras tilpumu esam atraduši par labu esam tieši mūsu vafeļpannai), ver pannu ciet un cep līdz vafele kļūs zeltaini brūna. 

Izcepto vafeļu plāksnīti ņem nost no pannas, liek uz koka dēlīša. Liek cepties nākamo vafeli un, kamēr tā cepas, liek uz izceptās plāksnītes aptuveni tējkaroti vārīta iebiezinātā piena ar cukuru un ar nazīti izlīdzina pa visu vafeles virsmu. Ņem no pannas izcepto vafeli un liek virsū ar iebiezināto pienu noziestajai plāksnītei un viegli ar nazi piespiež. Atstāj atdzist. Tā cep vafeli pēc vafeles, tās pilda un “lipina” kopā. Tas, cik daudz iebiezinātā piena izmantot, noteikti ir katra gaumes jautājums, mēs ar to pārāk nepārspīlējam, krēms plānā kārtiņā darbojas tikai kā “līme”.

Gatavās vafeles var sagriezt mazākos gabaliņos. Ziemassvētku laikā esam izmantojuši piparkūku formiņas, lai izveidotu tematiskas formas. 

Garšas ziņā rezultāts līdzinās veikalā nopērkamajām stropa vafelēm. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu