Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Bavāriešu vaniļas krēms

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
1 vaniļas pāksts
½ l piena
1 paciņa agara jeb 4 plāksnītes želatīna (želatīns aptuveni 0,5l šķidruma)
4 olu dzeltenumi
100 g cukura
500 g saldā krējuma
Svaigas ogas (avenes, zemenes)
Rīvēta miziņa no ½ apelsīna

Pagatavošana:
Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm un ar nazīti izņem mīkstumu. Pienu kopā ar pāksti un mīkstumu lēnām uzvāra. Noņem no uguns un caur smalku sietu pārlej citā traukā. Tikmēr bļodiņā atdala olu baltumus no dzeltenumiem un tālāk izmanto tikai dzeltenumus, kam pievieno cukuru un saputu biezā krēmā. Vaniļas pienu atkal liek uz uguns, pievieno olu dzeltenumu krēmu, maisot karsē līdz masa sāk nedaudz sabiezēt. Tad arī pievieno agaru un vēl divas minūtes visu pavāra. Tad katlu ņem nost no uguns, bet turpina maisīt, līdz krēms sāk atdzist un saželēt. Tad ņem saldo krējumu, lej bļodā un saputo stingrās putās un iecilā tās jau diezgan stingrajā krēmā. Tad visu lej formā un liek uz aptuveni 4 stundām ledusskapī, lai sastingst.

Paralēli var sagatavot ogu mērcīti. Ņem svaigas vai saldētas ogas. Es gatavoju divu veidu mērcītes – vienu no saldētām zemenēm ar nedaudz cukuru un otru no vēl pēdējām svaigajām šā gada avenēm, kas tika sablendētas kopā ar apelsīna miziņu un vienu karoti cukura. Pēc tam aveņu mērci vēl izberzu caur smalku sietu, lai mērcē nepaliek sēkliņas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu