Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Šokolādes siera kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša  Kārums’ svaigā siera recepšu konkursa ietvaros piedāvā neparastāku šokolādes kūku – ar svaigo sieru un kukurūzas miltiem.

Sastāvdaļas:
1 vidēja lieluma burkāns
1 citrona miziņa
50 g šokolāde
50g sviests
50 g biezpiens
1/2 glāze tīrkultūra (bezpiedevu jogurts, skābais krējums vai kefīrs)
1/2 paciņa Kāruma svaigā siera (klasiskais)
1 glāze manna
4 ēd.k cukurs
4 ēd.k kukurūzas milti
1/2 tēj.k soda

Pagatavošana:
Mannā aplejam ar kefīru izmaisam. Uz smalkās rīves sarīvējam burkānu un iemaisam mannā kefīra maisījumā.
Svaigo sieru saputojam ar cukuru, pievienojam biezpienu, izkausētu, atdzesētu šokolādi sajauktu ar sviestu. Visu saputojam.
Savienojam abus maisījumus un saputojam, pievienojam kukurūzas miltus sajauktus ar sodu, vēl saputojam, lai viss vienmērīgs.
Lejam ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs, cik biezā kārtā ir mīkla (atkarīgs no cepamtrauka izmēra).
Gatavo kūku atdzesējam cepamtraukā un tikai tad izņemam un sagriežam, jo silta kūka ir mīksta, trausla, atdziestot tā labi tur savu formu, viegli izņemt un sagriezt.

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

2 komentāru

  1. Natālija Rogova on

    Svaigā siera kūkas ir mūsu ģimenes mīļākais deserts.Un vislabak garšo tieši neceptās.

Atstāt Ziņu