Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Šokolādes un lazdu riekstu cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuram gan negaršo šokolāde? Un, ja vēl šokolādes cepumi…mmm… Ilzes Lipskas iesūtītā recepte konkursa Cepam cepumus! ietvaros.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
(Krūze – 300ml liela krūze)
2 krūzes milti
1/2 krūze cukurs
1/4 krūze kakao
1 ēd.k. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
100gr auksts sviests

1 ola
1/2 krūze saldais krējums
3/4 krūze grauzdēti lazdu rieksti
1/2 tase Nutella krēms

Pagatavošana:
Miltus sajauc kopā ar kakao, cukuru, cepamo pulveri, sāli, un tad iestrādā iekšā auksto sviestu. Atsevišķā traukā sakuļ olu, pielej saldo krējumu, un tad to lej klāt miltiem. Ar rokām samīca viendabīgā masā. To izrullē, pārber lazdu riekstus. Tālāk šo mīklu pārloka uz pusēm. Nedaudz, viegli izrullē plānāku. Pārmsērē ar Nutellas krēmu (var arī jebkuru citu šokolādes krēmu). Tad atkal pārloka uz pusēm, pavisam nedaudz parullē plānāku un sagriež gabaliņos. Tos liek uz pannas un cep kādas 15 minūtes. Izceptus cepumus var pārsmērēt ar to pašu Nutellas krēmu, var arī bez glazūras.

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu