Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Siera kūka. Izcili un vienkārši

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ā ir trekna un sātīga. Taču, ja svētkus nepārvērš par ikdienu, reizi pa reizei paknakstīšanās ar šo gardumu lielu ļaunumu nenodarīs. Un arī pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, lai gan kopā ar cepšanu aizņem līdz 2 stundām.

Lai pagatavotu siera kūku, nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

Kūkas pamatnei
120g sviesta
300g miltu
75 g cukura
1 olas dzeltenums

Pildījuma siera masai
500-600 g „Kārums” klasiskā svaigā siera
150g cukura
4 lielas olas
Skābais krējums
Saldais krējums
Vaniļas cukurs
Citrons

Sāk ar mīklas gatavošanu kūkas pamatnei. Ieber bļodā miltus un pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno olas dzltenumu un nepieciešamo cukura daudzumu. Visu ar rokām mīca, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Mīklu saviļā apaļā bumbā un to sadala divās vienādās daļās. Ņem apaļo cepamo formu, tai pa pamatu ieklāj cepampapīru (ja nepieciešams). Ņem pusi mīklas un vienmērīgā kārtā izspaida pa visu cepamformas pamatni. Izspaidīto mīklu sadursta ar dakšiņu un liek līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī uz max 10 minūtēm. Kamēr pamatne cepeškrāsnī, ķeramies pie pildījuma gatavošanas: ieliek bļodā nepieciešamo svaigā siera daudzumu, pievieno daļu cukura un vaniļas cukuru, 4-5 ēdamkarotes skābā krējuma un tikpat daudz saldā krējuma. Vēl pievieno 4 olu dzeltenumus. Visu blendē, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Tad jau arī kūkas pamatne ir izcepusies un jāņem ārā no krāsns, lai atdzistu. Tad atsevišķā bļodiņā atliktajiem olas baltumiem pievieno atlikušo cukuru un saputo, līdz tiek iegūtas cietas putas. Tās iecilā iepriekš sagatavotajā svaigā siera masā. Pierīvē nedaudz citrona miziņas (ja gribas, var piespiest arī nedaudz citrona sulas). Tad ņem nu jau atdzisušo formu un atlikušo mīklu. Ņem mazus gabaliņus mīklas un, ar pirkstiem izlīdzinot, veido maliņas. Kad tas izdarīts, lej formā svaigā siera masu un liek cepeškrāsnī, vidēji 175 grādu temperatūrā. Cep 40-50 minūtes. Ja kūku uzreiz rausi laukā no cepeškrāsns, tā var sakristies (arī tāpat tā nedaudz sasēdīsies). Tad tik atliek kārtīgi atdzesēt un var pasniegt. Šoreiz izvēlējos no saldētām avenēm pagatavotu ogu mērci.    

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 

Dalīties.

3 komentāru

  1. Viviāna V. on

    Garša šai siera kūkai patiešām līdzinās biezpienmaizei. Tikai pildījums ir viendabīgāks, nav ne miņas no graudainuma.

Atstāt Ziņu