Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gards saldais ēdiens- Peldošās salas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Olas ir lieliska pamatsastāvdaļa saldajiem ēdieniem. To pierāda Nataša, kura konkursam „Gardās olas, oliņas” iesūtījusi savu Peldošo salu recepti.

Pagatavošana
Ņemam divas olas, atdalam dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus putojam un kad jau izveidojas putas pievienojam 3 ēd.k cukuru un turpinam putot. Putojam līdz baltumi ir stingrās putās.

Katliņā ielejam 0.5l pienu un uzvāram. Liekam pa karotītei saputotos olas baltumus. Es liku pa 4 karotītēm vienā reizē, jo tie palielinās vāroties.

Vāram līdz paceļas piena putas,tad griežam otrādi olas baltuma picņas un vāram atkal līdz pieceļas piena putas. Tad liekam sietiņā. Gatavas mūsu saliņas.

Tālāk gatavojam vaniļas mērci, kurā peldēs saliņas.
Olas dzeltenumus putojam ar cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas.Cukuru aptuveni 2-3 ēd.k, kā nu kuram tīk. Putojam līdz dzeltenums kļuvis gaišs un cukurs izkusis.

Pienu,kas palika pāri no saliņu vārīšanas, izkāsu caur sietiņu. 100ml pienam pievienoju 100ml saldo krējumu. Pienu+saldo krējumu uzsildam un mazliet pielejam olas dzeltenumiem nepārtraukti putojot,pēc tam jau pielejam visu pienu+ saldo krējumu un liekam karsēties ūdens peldē. Nepartraukti maisot ar putojamo slotiņu karsējam līdz viss sabiezē. Gatavs.

Vaniļas mērci pārlejam citā traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam aukstā ūdenī, lai atdziest.
Vaniļas mērci pasniedzam ar mūsu saliņām.
No šo produktu daudzuma sanāk divas porcijas. Tā kā vajadzības gadījumā ņemam tik, cik nepieciešams.

Dalīties.

Atstāt Ziņu