Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Baibas marcipāna- šokolādes cepumu recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baiba konkursa Cepam cepumus! ietvaros dalās ar savas ģimenes un draugu pašlaik iemīļotāko cepumu recepti.
“Šo recepti pirms kādiem trim gadiem izlasīju žurnālā, nolēmu pamēģināt un sanāca, garšoja ļoti labi,” raksta Baiba. Lūk, recepte:

Cepumu sastāvdaļas
1) smilšu mīkla,
2) 3 olas, 
3) aptuveni 250 grami marcipāna, 
4) magones, 
5) melnā šokolāde,
6) mazliet saldais krējums.

Pagatavošana
Vispirms sagatavo smilšu mīklu (milti, sviests, cukurs), var arī pirkt gatavu, ja negrib taisīt. Ja gatavo pats mīklu, tad uz pusstundu ieliek to ledusskapī. Pa to laiku bļodiņā sarīvē marcipānu (ja nevar sarīvēt, tad vienkārši ar nazi sagriež), pieliek magones un olas. Visu sajauc. Man šoreiz magones nebija. Kad esam izņēmuši smilšu mīklu no ledusskapja, to izrullējam cepešpannas lielumā un ieliekam uz kādām 6 minūtēm 180 grādos nedaudz pacepties, pirms likšanas krāsnī smilšu mīklu sadurstot. Nedaudz pacepto smilšu mīklu izņemam no cepeškrāsns, virsū uzsmērējam sagatavoto olu-marcipānu-magoņu maisījumu un atkal liekam uz kādām 8 minūtēm cepties! Kad puspabeigtais cepums ir izņemts no krāsns, to liekam atdzesēties. Pa to laiku bļodiņā kausējam šokolādi ar dažām ēdamkarotēm saldā krējuma. Uz padzisušā cepuma uzklājam izkausēto šokolādi un visu ieliekam ledusskapī, lai sastingst. Tālāk sagriež gabaliņos. Marcipānu, magones un melno šokolādi vislabāk pirkt Gemosā, jo iznāk vislētāk, pie nosacījuma, ka marcipānu dažādos izstrādājumos lieto diezgan bieži. 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu