Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Piparkūku glazēšana un rotāšana

Pinterest LinkedIn Tumblr +

iparkūku glazēšanai labāk izmantot dabīgās izejvielas. Parasti izmanto sakultu olas baltumu, pūdercukuru un citrona sulu. Lai glazūra būtu krāsaina, būtu vēlams pievienot tikai dabīgās sulas. Ķiršu sula glazūrai dos rozā toni, bet aroniju sula – tumši rozā krāsu. Var izmantot melleņu ievārījumu, apelsīnu, dzērveņu, burkānu, biešu sulu vai šķīstošo kafiju.

Glazēšanas masu iepilda pergamenta papīra tūtiņā. Caur mazu caurumiņu izspiež maisījumu un veido rotājumu.

Piparkūku rotāšanai var izmantot valriekstu pusītes un nolobītas mandeles, kā arī dažādas krāsainas konfekšu skaidiņas.

Citrona glazūra
1 olas baltums
150 g pūdercukura
1/2 citrona sulas
1/2 tējk. kartupeļu miltu

Olas baltumu sakuļ ar pūdercukuru un citrona sulu. Pēc tam, lēni maisot, pievieno kartupeļu miltus.


Iecienītā glazūra
1 olas baltums
250 g pūdercukura
1/2 tējk. citrona sulas

Olu baltumu sakuļ putās. Lēni, pa vienai karotei pievieno izsijātu pūdercukuru, pēc tam citrona sulu. Puto 10 minūtes. Glazūru izmanto vienmērīgā kārtā noklājot cepuma virsmu un sānus.

 

Avots – Iļģuciema maiznīca, imk.lv

Dalīties.

Atstāt Ziņu