Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Neceptā siera kūka ar balto šokolādi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas
Pamatnei:
180g Selgas cepumu
100g sviesta
Pildījumam:
250g baltās šokolādes (man bija Milka, bet droši var jebkuru balto šokolādi)
250g maskarpones siera
250g Philadephia siera
400g saldā krējuma
aptuveni 4 tējkarotes želatīna
Piedeva:
Apelsīnu-smiltsērkšķu ievārījums ar laima sulu

Pagatavošana:
Sasmalcina cepumus un ieber tos bļodā. Izkausē sviestu un sajauc to ar sadrupinātajiem cepumiem. Maisījumu vienmērīgā kārtā izklāj veidnē ar noņemamu malu (manas kūkas diametrs bija 28 cm). Novieto vēsumā uz vismaz 15min.
Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai traukā, kas ievietots karsta ūdens peldē.
Maisa(es to darīju ar blenderi) abus sierus, krējumu un želatīnu (želatīns pirms tam ir uzbriedināts un izkausēts karsta ūdens peldē), līdz izveidojas viendabīga masa. Kad šokolāde izkususi, to lēnām iemaisa pārējā masā.
Maisījumu pārlej cepumu pamatnei. Pirms pasniegšanas vismaz uz 4 stundām novieto vēsumā (es kūku uztaisīju iepriekšējā vakarā un turēju vēsumā visu nakti).
Kūku pasniedz ar izkausētu un siltu apelsīnu-smiltsērkšķu ievārījumu, kam pievienota laima sula, lai tas nebūtu tik salds (taču tas tāpat bija pietiekami salds, man prasījās kas skābāks. Taču šis tiešām ir gaumes jautājums).

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu