Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Torte ‘Ķiršu pieskāriens’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sācies ir ķiršu laiks un es gribu Jums piedāvāt garšīgas tortes recepti. Torte ir pilnīga mana improvizācija.

Sastāvdaļas:
Tortes  diviem biskvītiem būs nepieciešams:
8 olas
8 ēd.k. ar kaudzi cukurs
8 ēd.k. miltu

Piebildīšu, ka manas formas diametrs ir 27 cm, ja ir mazāks diametrs, tad pietiek arī ar 6 olām un arī attiecīgi viss pārējais pa seši.

Krēmam vajadzēs:
200 ml saldā krējuma;
paciņa svaigā siera “Kārums”;
cukurs;
25 g želantīna;
1 l iztīrītu ķiršu (puse būs vajadzīga krēmam, otra puse dekorēšanai).

Želejas glazūrai vajadzēs 90 g dansuker želejas cukura “Multi”.

Pagatavošana:
Vispirms izņemam no ķiršiem kauliņus.
Gatavojam biskvītu.
Saputojam 4 olas ar 4 ēd.k. cukura (ar kaudzi). Putojam līdz veidojas tāds kā musturs. Tad iesijājam 4 ēd.k. miltu un samaisām. Liekam cepties 180 grādos kādas 10 – 15 minūtes. Biskvīts gatavs.

Gatavojam krēmu.
Saputojam saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas, apmēram kādas 2 ēd.k). Pievienojam svaigā siera krēmu. Iemaisām puslitru iztīrīto ķiršu un pievienojam izšķīdinātu želatīnu. Vispirms gan nolejam no ķiršiem to suliņu, kura būs izveidojusies. Šī suliņa būs nepieciešama želejas glazūrai. Uz pirmās biskvīta kārtas liekam virsū gatavo krēmu, nedaudz bez ogām atstājot, lai varētu apsmērēt maliņas. Uzliekam virsū otru biskvītu un ar atlikušo krēmu nosmērējam kūkas maliņas. Maliņas apberam ar sviestā un cukurā sagrauzdētām auzu pārslām. Virsu kūkai dekorējam ar zemenēm (cik jau nu viņu vēl bija dārzā) un atlikušajiem ķiršiem.

Gatavojam želejas glazūru.
90 g želejas cukura saujaucam ar 100 ml ūdens un apmēram 50 ml ķiršu suliņas, kuru nolējām no iztīrītajiem ķiršiem. Uzvāra un ļauj vārīties aptuveni pusminūti. Pēc tam masu atdzesē dažas minūtes istabas temperatūrā. Visbeidzot ar karoti uzklāj šķidrumu uz ogām, sākumā plānā kārtiņā pēc tam biezā kārtā.

Gatavo kūku liekam leduskapī, lai sastingst krēms un želeja.

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>





Dalīties.

Atstāt Ziņu