Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Cepumi ‘Valentīns’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deserts gatavots no smilšu mīklas ar mandeļu piedevu. Tādu dāvanu uz Valentīna dienu var pasniegt ne tikai mīļotajam vīrietim, bet arī mammai, krustmātei, vecmāmiņai, draudzenei, pat kolēģiem darbā. Cepumi Valentīns ar džemu priecē visus ar savu garšu un oriģinālo noformējumu.

Sastāvdaļas 12-16 gab.:
150 g miltu
1 maza ola
50 g pūdercukura
100 g sviesta
10 veselas mandeles
100 g bieza džems – sarkans (ķiršu, zemeņu)
1 šķipsna sāls
  pūdercukurs dekorēšanai

Formiņas: 1 maza sirds formiņa un vairākas dažāda izmēra formiņas

Pagatavošana:

  1. Mandeles iemērc verdošā ūdenī un atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai augstā temperatūrā. Nosusina šķidrumu un uzreiz noskalo ar aukstu ūdeni riekstus. Pēc tādas apstrādes brūno miziņu var viegli noņemt. Mizotās mandeles smalki sakapā ar nazi.
  2. Miltus ieber apaļā bļodā.
  3. Izveidojiet miltu kalna centrā padziļinājumu.
  4. Iesitiet tajā olu, pievienojiet pūdercukuru; mandeles, mīkstu saldkrējuma sviestu sagrieztu kubiciņos un sāli.
  5. Sakapājiet( sagrieziet) visus produktus ar nazi līdz eļļainām drupatām.
  6. Labi mīciet mīklu ar rokām, sarullējiet to bumbā.
  7. Ielieciet to celofāna maisiņā un ielieciet uz stundu ledusskapī.
  8. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Sadaliet mīklu 2 daļās, no kurām vienu atkal  ielieciet ledusskapī, bet otru uz miltiem sarullējiet miltiem pārkaisītas virsmas 5 mm biezumā.
  9. Izspiež lielās veidnes no pirmās mīklas. Izgriezto figūru kvalitātei jābūt precīzai, kad abas formas liks kopā.
  10. Katra cepuma vidū izspiež mazu sirds formiņu.
  11. Plāti pārklājiet ar cepšanas papīru un novietojiet uz tās cepumus. Lai nedeformētu augšējās pusītes, jūs varat sirdis izgriezt uz tās.
  12. Novietojiet cepumus uz 7-10 minūtēm cepeškrāsnī. Pa to laiku paņemiet otru mīklas pusi un tāpat no tās izgrieziet tās pašas formiņas, bet bez mazas sirsniņas iespieduma. Gatavos cepumus izņem un atdzesē, sadaliet tos pa pāriem.
  13. Apakšējo pusi apziež ar džemu.
  14. Augšējo daļas apakšpusi apziež ar mazu daudzumu džema un blīvi apkaisa ar pūdercukuru.
  15. Savienojiet abas atbilstošās pusītes.

Ielieciet gatavos cepumus ar džemu bļodā. Labu apetīti.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu